Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οδηγός μιας ψυχοθεραπεύτριας: Πώς να τα πας καλά με την πεθερά σου




Τέτοια εποχή, οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται τις διακοπές, με το καλοκαίρι να πλησιάζει. Και κάποιοι με λίγο... τρόμο γιατί μπορεί να τις περάσουν με τα πεθερικά τους.
Είτε επειδή υπάρχουν παιδιά, είτε επειδή είναι μία οικονομική λύση, πολλές οικογένειες κάνουν διακοπές με τους γονείς του ενός εκ του ζευγαριού. Η συνύπαρξη με την πεθερά όμως μπορεί να προκαλέσει κάποιες εντάσεις. Για αυτό τον λόγο η Telegraph στράφηκε στην κλινική ψυχοθεραπεύτρια Ντίνα Μπραν, για μερικές συμβουλές.

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που δίνει η Ντίνα Μπραν:

1. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά
Οι διακοπές ως μία μεγάλη οικογένεια δημιουργούν κάποιο άγχος και πίεση σε όλους. Σκεφτείτε ότι οι λέξεις και οι πράξεις των άλλων δείχνουν περισσότερο το πώς αντιμετωπίζουν αυτό το άγχος και αφορούν λιγότερο εσάς.

2. Να είστε ομαδικός παίκτης
Μπορεί ένας να έχει αναλάβει την οργάνωση των διακοπών, αλλά είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι. Προσφέρετε τη βοήθειά σας, ενδιαφερθείτε για το τι θέλουν να κάνουν οι άλλοι.

3. Επιστρατεύστε το χιούμορ
Βρείτε αστείο αυτό που λέει ή κάνει η πεθερά σας. Οταν το κάνετε, παίρνετε συναισθηματικές αποστάσεις και σας βοηθά να λαμβάνετε λιγότερο σοβαρά τις πράξεις της. Αυτό βοηθά και την υπόλοιπη οικογένεια να αποφύγει τις αγχώδεις καταστάσεις.

4. Κρατήστε χρόνο για τον εαυτό σας
Η συνεχής συνύπαρξη με πολλούς ανθρώπους, ακόμη και αγαπημένους, προκαλεί κόπωση. Κρατήστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, για έναν περίπατο, έναν γρήγορο καφέ, ή διάβασμα. Θα κάνει θαύματα για εσάς και τους άλλους.

5. Δημιουργείστε εκ των προτέρων κανόνες
Καθίστε μαζί πριν από τις διακοπές και συζητείστε τι θέλει ο καθένας, πώς θα μοιραστείτε τις υποχρεώσεις, για να αποφύγετε τα μπερδέματα και τις ενστάσεις.

6. Λάβετε υπόψη τη διαφορετική προσωπικότητα
Αν ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε, θα είναι πιο εύκολο να δράσετε όταν προκύψουν ζητήματα, για να μην αιφνιδιαστείτε. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την προσωπικότητα των άλλων, μπορείτε να σκεφτείτε τι αρέσει 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου