Η μείζων καταθλιπτική διαταραχή και η διπολική διαταραχή προδιαθέτουν τους νέους σε καρδιαγγειακή νόσο νωρίς, αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.

Ο ισχυρισμός βασίζεται σε πρόσφατες έρευνες, περιλαμβανομένων αυτών που ανέφεραν καρδιαγγειακά συμβάντα και θανάτους σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας.
Ο ερευνητής Benjamin I. Goldstein, δήλωσε ότι νέοι με διαταραχές διάθεσης δεν έχουν ακόμα ευρέως αναγνωριστεί ως ομάδα αυξημένου κινδύνου για πρόωρη καρδιοπάθεια. Ελπίζει πως οι οδηγίες θα οδηγήσουν σε δράση τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους γιατρούς για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου στους νέους.
Καθώς η καρδιαγγειακή νόσος μπορεί ενδεχομένως να αρχίσει νωρίς, οι συγγραφείς θέλουν να αυξήσουν την εγρήγορση και την αναγνώριση των διαταραχών διάθεσης σε νέους ως καταστάσεις μέτριου κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο που εμφανίζεται νωρίς.
Μετά τη συστηματική ανάλυση ερευνών, οι συγγραφείς ανακάλυψαν ότι έφηβοι με μείζονα κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή είναι πιο πιθανό σε σχέση με άλλους εφήβους να έχουν αρκετούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, περιλαμβανομένης της υπέρτασης, της υψηλής χοληστερόλης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Circulation.’’