Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σουτιέν που προστατεύει από τους βιασμούς με ηλεκτροσόκ

Ένα σουτιέν που κάνει ηλεκτροσόκ έτσι ώστε να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς, κατασκεύασαν Ινδές φοιτήτριες.

Το Δεκέμβριο του 2012 ένα περιστατικό ομαδικού βιασμού στο Δελχί έμεινε στην ιστορία: Μια 23χρονη κοπέλα μπήκε με το σύντροφό της σε ένα λεωφορείο, στο οποίο βρίσκονταν 6 άτομα μαζί με τον οδηγό. Όλοι τους την ξυλοκόπησαν και τη βίασαν. Η κοπέλα πέθανε 13 μέρες μετά.
Το περιστατικό όμως υπήρξε η αφορμή για μια σειρά από αντιδράσεις στην Ινδία, μια χώρα με πολύ υψηλά ποσοστά βιασμών.

Λίγους μήνες μετά, μία από τις διαδηλώτριες που ακολούθησαν το περιστατικό, η Manisha Mohan, φοιτήτρια μηχανολογίας αεροσκαφών, μαζί με τις συμφοιτήτριές της, Niladhri Basu Bal και Rimpi Tripathi, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να κατασκευάσουν κάτι που θα προστατέψει γυναίκες, σαν την άτυχη 23χρονη. Σχεδίασαν λοιπόν ένα σουτιέν, ικανό να κάνει ηλεκτροσόκ 3800kv σε οποιονδήποτε πιθανό βιαστή.
Το «SHE» μπορεί επίσης να στείλει μήνυμα σε έναν συγγενή, φίλο ή την τοπική αστυνομία με συντεταγμένες για το GPS, εντοπίζοντας έτσι την τοποθεσία του θύματος.
Το σουτιέν προστατεύει την γυναίκα που το φορά από τον ηλεκτρισμό και εκπέμπει ηλεκτροσόκ μόνο σε περίπτωση που κάποιος αρπάξει ή ζουλίξει το σουτιέν ή εφόσον επιθυμήσει να το ενεργοποιήσει η ίδια η γυναίκα που το φορά.
Πηγή: bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου