Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Φυτά που απωθούν τα κουνούπια


Υπάρχουν πολλά φυτά με έντονες μυρωδιές που τα βρίσκουμε ευχάριστα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε σε απόσταση τα κουνούπια. Αντί να χρησιμοποιείτε αντικουνουπικά που επιβαρύνουν το περιβάλλον υπάρχουν και πιο οικολογικές και ανέξοδες λύσεις. 

Το άρωμα πρέπει να βρίσκεται στον αέρα γύρω σας, τουλάχιστον, και ιδανικά στο δέρμα σας. Για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα αυτών των φυσικών εντομοκτόνων, συνθλίψτε τα φύλλα βοτάνων στα χέρια σας για να απελευθερώσετε το άρωμά τους και τα αιθέρια έλαια και στη συνέχεια τρίψτε τα φύλλα και τα έλαιά τους πάνω στο δέρμα σας. 

Βάλσαμο λεμονιού (Μελισσόχορτο) 

Το βάλσαμο λεμονιού έχει λευκά λουλούδια και ένα απαλό άρωμα λεμονιών. Εκτός από τις γνωστές φαρμακευτικές ιδιότητές του, τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφτούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Φυτό που εξαπλώνεται γρήγορα σε ημισκιερά σημεία του κήπου και το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό. 

Βασιλικός 

Μια μελέτη του 2009 έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο από αυτό το βασικό φυτό από τον κήπο σας είναι τοξικό στις προνύμφες κουνουπιών. Αναπτύξτε αυτό το εκπληκτικό φυτό γύρω από τις φυσικές πηγές νερού, όπως μια λίμνη, για να βοηθήσετε στον έλεγχο του ρυθμού των αυγών που τοποθετούνται. Επίσης αν και χρειάζεται πολύ νερό θα πρέπει να φροντίζετε να μην υπάρχει περισσευούμενο νερό στο πιάτο της γλάστρας. Για να αναδυθούν τα αρώματα του βασιλικού πιο έντονα χρειάζεται ένα μικρό τράνταγμα των φύλλων του. 

Λεβάντα 

Ένα διακοσμητικό φυτό με έντονο άρωμα για τον κήπο, που απωθεί τα ιπτάμενα έντομα όπως τα κουνούπια, σκώροι, μύγες και πολλά άλλα έντομα. Το άρωμα του λουλουδιού είναι γνωστό και ενώ μυρίζει στον αέρα, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό να το τρίψετε στο δέρμα σας για να απελευθερώσετε τα έλαια. 

Μέντα 

Στη συμπυκνωμένη μορφή του, η μέντα χρησιμοποιείται μερικές φορές ως εντομοαπωθητικό και το λάδι του έχει αποδειχθεί ότι απωθεί και σκοτώνει τις προνύμφες και τα αυγά αρκετών ειδών. Επίσης μπορείτε να κουνήσετε τα φύλλα για να αναδυθεί το πλούσιο άρωμά τους. Η μυρωδιά που θα απελευθερώσει θα απωθήσει τα κουνούπια. 


Φασκόμηλο + Δενδρολίβανο 

Αν σκοπεύετε να συγκεντρωθείτε γύρω από μια φωτιά, δοκιμάστε να κάψετε λίγο φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Το θυμίαμα που αυτά τα φυτά εκπέμπουν όταν καίγονται, δεν μυρίζει απλά τέλεια, αλλά απωθεί επίσης τα περισσότερα είδη εντόμων όσο βρίσκεστε κοντά στον καπνό. 

Αγήρατο 

Το Αγήρατο είναι ένα χαμηλό εποχιακό φυτό με μωβ μικρά άνθη. Τα φύλλα του περιέχουν κουμαρίνη, η οποία χρησιμοποιείται στη παρασκευή εντομοαπωθητικών προϊόντων. 

Κατηφές 

Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε πολλούς είναι ενοχλητική, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ουσίας που αποτελεί συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Απωθεί τα κουνούπια, αλλά είναι και αποτελεσματικό φυτό για τα έντομα που παρενοχλούν τις ντοματιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου