Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Γιατί είναι καλύτερα να έχεις ένα μικρό κύκλο φίλων στη ζωή σου

Γιατί είναι καλύτερα να έχεις ένα μικρό κύκλο φίλων στη ζωή σου
Έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με την απογοήτευση; Αν ναι τότε σίγουρα θα καταλάβατε ότι αλλιώς φαντάζει να είναι και, τελικά, αλλιώς την αισθάνεται ο καθένας όταν την βρίσκει. Ο λόγος για τη φιλία! Μια έννοια που καθένας ορίζει διαφορετικά και συχνά περιπλέκουμε την έννοια της φιλίας με αποτέλεσμα να θεωρούμε φίλους μας ανθρώπους με τους οποίους ουσιαστικά κάνουμε παρέα. Ιδιαίτερα στη φιλία, όπως και σε πολλές έννοιες της ζωής η ποιότητα είναι πολύ προτιμότερη της ποσότητας. Ας δούμε το γιατί...

Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Μια φιλία για να εδραιωθεί και να αντέξει στον χρόνο θέλει θυσίες, υπομονή και επιμονή. Και τι γίνεται όταν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φίλων; Εκεί τα πράγματα δυσχεραίνουν. Γιατί, σκεφτείτε, ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε με έναν μικρό αριθμό φίλων.
Έχοντας πολλούς φίλους αυτόματα ανοίγεσαι σε πολλά και διαφορετικά άτομα. Άλλους τους γνωρίζεις καλύτερα, άλλους μέχρι το σημείο που σε αφήνουν να τους γνωρίσεις. Το ίδιο γίνεται και με εσένα προς εκείνους. Για την ακρίβεια, ίσως δεν θα καταφέρεις να τους γνωρίσεις ποτέ ολοκληρωτικά. Πολύ πιθανόν είναι, για παράδειγμα, όταν έχεις πολλούς φίλους να μην μπορείς να αφιερώνεις ξεχωριστά στον καθένα τον ίδιο χρόνο. Αυτό για σένα είναι φυσικό και επόμενο, λόγω του περιορισμένου χρόνου σου, για κάποιον από τους φίλους σου όμως γεννά παρεξηγήσεις και επιφέρει ζήλια και συγκρούσεις.
Οι φίλοι σας, οι πραγματικοί, είναι αυτοί που σας δέχονται όπως είστε και σας αγαπάνε για αυτό. Σας μαλώνουν όταν νιώθουν ότι έχετε ξεφύγει και έχουν τον τρόπο τους να το κάνουν. Αυτοί που ξέρουν πως νιώθετε για αυτούς και ξέρουν πως νιώθουν για εσάς. Δεν σας προκαλούν αμφιβολίες, ούτε εσείς όμως. Γενικά, υπάρχουν αμοιβαία και πραγματικά συναισθήματα.
Γιατί είναι καλύτερα να έχεις ένα μικρό κύκλο φίλων στη ζωή σου
Ένα εύστοχο παράδειγμα για να καταλάβουμε καλύτερα τη διαφορά είναι η εμπιστοσύνη. Πόσους από τους φίλους σας εμπιστεύεστε πραγματικά και πόσοι είναι εκείνοι που νομίζετε ότι αν θα τους πείτε κάτι δεν θα το κρατήσουν μυστικό; Ειδικά τους τελευταίους δεν έχετε και πολλούς λόγους για να τους κρατάτε. Εκτός και αν είναι καλοί στην παρέα, αλλά δεν χρειάζεται να τους αποκαλείτε φίλους σας, γιατί η έννοια αυτή είναι διαφορετική. Εξαιτίας όλων αυτών που αναφέρθηκαν, φαντάζει λίγο δύσκολο να καταφέρετε να έρθετε εξίσου κοντά με πολλά άτομα.

Γιατί, απεναντίας, δεν δοκιμάζετε να μείνετε μόνο με αυτούς που θα είναι κοντά σας τόσο στα δύσκολα, όσο και στα εύκολα; Οι πολλοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Ο κλειστός κύκλος των φίλων που πρέπει να κρατήσετε είναι εκείνοι που σκεφτήκατε ως απάντηση στην ερώτηση με την εμπιστοσύνη. Αυτοί που σκεφτήκατε όταν διαβάζατε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι. Αυτοί και μόνο- τους υπόλοιπους βαφτίστε τους παρέα, μην συγχέετε τις έννοιες γιατί τις μπερδεύετε και στο μυαλό σας. Μην περιμένετε πράγματα από άτομα που έχουν μέσα τους ζήλια, αχαριστία και κακία.
Για να μπορέσετε να κάνετε τη φιλική σας σχέση να κρατήσει στο χρόνο πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι αυτή αποτελείται από έμπιστα άτομα που νοιάζονται για εσάς και δεν σας θεωρούν απλά κάποιον για να περνάνε την ώρα τους.

Σημείωση Bloger: Το άρθρο είναι θαυμάσιο. Θα συμπληρώσω κάτι το οποίο είναι σχετικό. 
Ο σοφός βασιλιάς Σολομών στην αγία Γραφή λέει: 
"Οι γνωστοί σου ας είναι πολλοί. Οι φίλοι σου ένας στους χίλιους. Είναι δύσκολο να βρεθούν φίλοι καλοί και πολλοί. Πολύ σωστά το άρθρο τονίζει το "λίγοι και καλοί φίλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου