Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το θυμό

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το θυμό
Αισθάνεστε ότι ο θυμός αποτελεί ένα ηφαίστειο που θα εκραγεί μέσα σας; Και όμως, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μερικές φορές οργισμένοι, αφού οι εμπειρίες της ζωής δεν είναι πάντα θετικές. Βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να αφήσετε ένα συναίσθημα να παρέμβει ολοκληρωτικά στην υγεία και την ευτυχία σας. Οι περισσότεροι βλέπουν το θυμό με αρνητικό μάτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σας αποκαλύψει μια ανεκμετάλλευτη ενέργεια… για το καλό σας! Στο χέρι σας είναι, λοιπόν, να επιλέξετε το δρόμο που θα ακολουθήσετε, δίνοντας προσοχή στις παρακάτω άγνωστες πλευρές του θυμού…


Ο θυμός μπορεί να «ελέγξει» το σώμα σας
Βάλτε τον εαυτό σας κάτω από το μικροσκόπιο και κατανοήστε το σφίξιμο, τη συστολή και την καύση του σώματός σας κατά τη διάρκεια του θυμού σας. Το συναίσθημα είναι γεμάτο από φλογερή ενέργεια που εξιτάρει τις σωματικές αισθήσεις σας. Αν το μυαλό, όμως, σκεφτεί με διαφορετικό τρόπο και το σώμα πάρει οξυγόνο μέσα από βαθιές αναπνοές, μπορείτε να αποκτήσετε ξανά τον έλεγχο του σώματός σας.

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το θυμό
Η ανάμνηση μιας ιστορίας… προκαλεί θυμό!

Πολλές φορές οι αναμνήσεις έρχονται ξανά στο μυαλό και ελευθερώνουν το θυμό στο σώμα σας. Όμως, η επανάληψη των σκέψεων δεν κάνει καλό σε κανέναν, πόσο μάλλον στην πρόθεσή σας για ηρεμία και γαλήνη. Προσπαθήστε να «μαλακώσετε» την ιστορία στο μυαλό σας, να αναγνωρίσετε τα λάθη (και του εαυτού σας) και να ισορροπήσετε το θυμό σας.

Συχνά θυμώνουμε λόγω του «έχω δίκιο»
Πολλές φορές, πίσω από το θυμό βρίσκονται δηλώσεις, όπως «έχω δίκιο»! Εκεί είναι που μπαίνει το «εγώ», το οποίο μπορεί να σας κρατήσει κλειδωμένο σε έναν λάθος τρόπο σκέψης. Καλό είναι να εξερευνάτε τις απόψεις των άλλων και να τις κρίνετε με σκοπό την ευτυχία και όχι τον εγωισμό σας. Μην ξεχνάτε ότι όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…

Δεν παραδέχεστε το θυμό… για την εσωτερική ειρήνη
Όταν κρύβετε και αρνείστε την ύπαρξη του θυμού, απλά αναβάλλετε την έκφραση του εαυτού σας. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, ακόμα και αν θέλετε να διατηρήσετε την εσωτερική ειρήνη και γαλήνη στη ζωή σας. Άλλωστε, αν δεν λύσετε το ζήτημα, κάθε στιγμή που θα εξερευνάτε τους «σπόρους» του θυμού σας, το σκηνικό θα ξαναζωντανεύει στο μυαλό σας.

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το θυμό
Η στρατηγική του θυμού… τραβά την προσοχή!

Υπάρχουν περιπτώσεις, που ο θυμός έρχεται, επειδή επιθυμείτε την προσοχή των άλλων. Ανάλογα με την περίσταση, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να γίνει μια χρήσιμη στρατηγική. Αλλά σκεφτείτε το εξής: μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εκφραστείτε και να ακουστείτε στους άλλους. Απλά ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας…

Το μυαλό κρύβει παγίδες όσον αφορά το θυμό!
Ο θυμός δεν αποτελεί απαραιτήτως ένα πρόβλημα, καθώς σημασία έχει να ελέγξετε το μυαλό σας και όχι το σώμα σας. Αν οι σκέψεις σας καθοδηγηθούν προς το σωστό μονοπάτι, τότε ο θυμός θα ξεσπάσει παραγωγικά και όχι καταστροφικά. Βέβαια, μπορείτε να τον κάνετε σύμμαχό σας, να αποκαλύψετε την αλήθεια μέσα σας και να αφεθείτε στις αισθήσεις του.

Οι τελειομανείς είναι πιο ευέξαπτοι
Αν είστε τελειομανείς, ρίξτε μια ειλικρινή ματιά στον εαυτό σας και θα δείτε ότι οι απαιτήσεις του μυαλού σας και  επαναληπτική δομή του… είναι πιο σκληρή από ο,τι φαντάζεστε. Μη γελιέστε, αυτό που θα αντικρύσετε πίσω από μερικές πράξεις είναι ο θυμός. Αν δεν θέλετε να είστε σκλάβος των τάσεων τελειομανίας, τότε βρείτε στη ρίζα του προβλήματος και ανταποκριθείτε στο θυμό με αγάπη.

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το θυμό
Ο θυμός μπορεί να μετατραπεί σε ωφέλιμη ενέργεια

Πολλές φορές βλέπουμε τα προβλήματα της ζωής με μια ματιά «αδικίας». Ωστόσο, όσο έρχεστε πιο κοντά στο θυμό, τον καταλαβαίνετε περισσότερο, ακόμα και αν ραγίσει την καρδιά σας. Όταν γνωρίσετε τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίζετε… θα είστε ικανοί να προχωρήσετε τη ζωή με περισσότερη σοφία και επιδεξιότητα.

Είναι ευκολότερο να αισθανθείτε θυμό παρά κακία!
Πολλοί νομίζουν ότι ο θυμός αποτελεί ένα επιφανειακό αίσθημα που προέρχεται από τον πόνο, το φόβο ή την κακία… αλλά δεν βλέπουν ότι πίσω τους κρύβεται μια άλλη κινητήρια δύναμη. Πίσω από μια θυμωμένη αντίδραση πρέπει να βρείτε τον εαυτό σας και να εξηγήσετε τι ακριβώς αισθάνεστε. Μήπως ο θυμός κρύβει από κάτω την υπέρτατη καλοσύνη ή την αγάπη; Ίσως να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι αποτελεί την ελευθερία των συναισθημάτων!

Ο θυμός προκαλεί απόσταση μεταξύ των ανθρώπων
Ο θυμός απομακρύνει τους ανθρώπους μεταξύ τους και προκαλεί φόβο και υποψίες. Ο φόβος, η έλλειψη «οξυγόνου» και οι αντεπιθέσεις… σας «κλείνουν» στο καβούκι σας και δεν αφήνουν μια σχέση ή μια φιλία να αναπνεύσει. Στο μυαλό τριγυρνούν φράσεις, όπως «Πώς μπόρεσες;», αλλά καμία αντίδραση δεν αποτελεί υπαιτιότητα του ανθρώπου απέναντί σας. Εάν είστε θυμωμένοι, κοιτάξτε μέσα σας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου