Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πώς η σχέση σου με την μαμά σου μπορεί να σε κάνει πετυχημένη



Δεν υπάρχει πιο «περιπετειώδης» σχέση από αυτή που έχει μία μητέρα με την κόρη της. 


Μπορεί κατά βάθος να αγαπιέστε πολύ, αλλά οι καβγάδες, οι διαφωνίες και η προσπάθεια να επιβληθεί η μητέρα σου σένα και εσύ να αντιδράσεις είναι ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Και μπορεί μερικές φορές να σκέφτεσαι πως αν ήταν λίγο διαφορετική, ίσως να ήσουν πολύ καλύτερη και εσύ σε μερικούς τομείς, αλλά στην πραγματικότητα η ήδη σχέση σας σε βοηθάει καθημερινά σε πολλούς τομείς. 

Απλά προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις τις παρακάτω συνήθειές της και έτσι θα καταλάβεις γιατί μεγάλο μέρος των ότι έχεις επιτύχεις μέχρι στιγμής οφείλεται έστω και λίγο σε εκείνη.Τα 5 πράγματα στην ζωή της μητέρας σου που επηρεάζουν την επιτυχία σου. 

Τα 4 πράγματα στην ζωή της μητέρας σου που επηρεάζουν την επιτυχία σου 

Η δουλειά της 

Κι όμως ακόμη κι αν το αν δουλεύει η όχι μπορεί να επηρεάσει και το τι θα κάνεις και εσύ στην ζωή σου. Σε γενικότερο πλαίσιο η σχέση της μητέρα σου με την δουλειά της και την οικογένειά της μπορεί να καθορίσει μέχρι ένα σημείο και τις δικές σου προτεραιότητες στο μέλλον. Αν δηλαδή η μαμά σου είναι και μία καριερίστα, τότε πιθανότερο είναι να θέσεις και εσύ τον πήχη ψηλά στον επάγγελμα που κάνεις. 



Η αντίδρασή της σε κάθε επιτυχία σου 

Σε ποιον έλεγες πρώτα τις επιτυχίες σου από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο; Και όμως ο τρόπος που η μαμά σου αντιδρούσε σε κάθε επιτυχία σου ήταν (ή και όχι) η κινητήριος δύναμή σου. Το αν σε επιβράβευε, σε πίεζε, σε έκανε να προσπαθήσεις περισσότερο και σου έκανε δώρα είναι παράγοντες που επηρέαζαν και πως έβλεπες εσύ τους στόχους σου. 

Ο τρόπος που σε στηρίζει 


Σε στηρίζει σε κάθε σου απόφαση και λειτουργεί απλά ως σύμβουλος ή προτιμά να βάζει μερικούς δικούς της όρους; 

Και μπορεί τις περισσότερες φορές η απόφαση να είναι δική σου, αλλά αν σε επηρεάζει κάποιος περισσότερο απ' όλους, τότε αυτή είναι η μητέρα σου. Μην σταματήσεις ποτέ, λοιπόν, να την συμβουλεύεσαι ακόμη κι αν πιστεύεις πως μπορείς να τα καφέρεις και μόνη σου. Αν πάλι θεωρείς πως ο τρόπος της δεν είναι και ο καλύτερος, απλά πες της το. Που ξέρεις μπορεί μία μικρή της συμβουλή να σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία... 

Το πόσο προσκολλημένη είναι πάνω σου 

Μπορεί εσύ να έχεις μεγαλώσει, να έχεις ανεξαρτητοποιηθείς και να έχεις δει μερικά πράγματα, αλλά η Ελληνίδα μάνα είναι από μόνη της μία ξεχωριστή κατηγορία. 

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Τζον Μπόουντλι, το ότι η μητέρα σου ανησυχεί συνεχώς για την ασφάλειά σου (ότι κι αν σημαίνει αυτό) έχει να κάνει με την ψυχολογική σύνδεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως όταν νιώθει πως είσαι ασφαλής σε καποιον τομέα, τότε θα σε ωθήσει να προχωρήσεις χωρίς φόβο. Αν πάλι όχι θα προσπαθήσει να σε συγκρατήσει, συνιστώντας σου την προσοχή της σε κάποια πράγματα. Ίσως έχεις τους λόγους της. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου