Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα

Warmth at home despite the cold of winter (2)Ο χειμώνας καταφθάνει ολοταχώς και το κρύο γίνεται συνεχώς πιο τσουχτερό. Το κακό είναι όμως πως κρυώνουμε και μέσα στο σπίτι. Η οικονομική κρίση μας έχει κάνει πιο επιφυλακτικούς ως προς τη θέρμανση και πολλοί κάνουμε σκληρή οικονομία. Υπάρχει όμως τρόπος να έχετε ζεστασιά μέσα στο χειμώνα παρά το κρύο.
Κατ’ αρχάς, βρείτε κάποιο σημείο του σπιτιού το οποίο ίσως να χρειάζεται ένα χαλάκι. Επιλέξτε μικρά και παχιά χαλάκια τα οποία θα προφυλάξουν τα πόδια σας από το κρύο.

Στρώστε στον καναπέ μάλλινα ριχτάρια και αν σας αρέσουν, τοποθετήστε δύο ή τρία πλεκτά μαξιλάρια.
Να φοράτε πάντοτε παντόφλες. Προτιμήστε αυτές που μοιάζουν με μποτάκια και φορέστε από μέσα μάλλινες κάλτσες. Επίσης, να φοράτε πάντοτε μία ζεστή ζακέτα.

Warmth at home despite the cold of winter 5 Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα

Warmth at home despite the cold of winter 4 Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα
Να θυμάστε πως ένα ζεστό τσάι είναι πάντοτε απαραίτητο. Επιλέξτε ένα τσάι με μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντερ τα οποία θα σας προσφέρουν ιδιαίτερη ζεστασιά.
Warmth at home despite the cold of winter 1 Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα
Τις κρύες νύχτες του χειμώνα, πιείτε λίγο ουίσκι ή λικέρ καθώς το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε. Υπάρχει επίσης μία συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Βρείτε την στο internet με την ονομασία Ghuhwein.
Warmth at home despite the cold of winter 2 Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα
Να μαγειρεύετε πολλές σούπες. Βρείτε διάφορες ιδέες όπως ο τραχανάς ή μία θρεπτική κοτόσουπα. Αν σας αρέσει το καυτερό, προσθέστε λίγο μπούκοβο το οποίο θα σας προσφέρει επιπλέον ζεστασιά.
Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ λόγω του κρύου, πάνω από το πάπλωμα τοποθετήστε μία μάλλινη κουβέρτα και πάρτε μαζί σας μία θερμοφόρα.

Warmth at home despite the cold of winter 3 Ζεστασιά στο σπίτι παρά το κρύο του χειμώνα
Αν δουλεύετε μπροστά στον υπολογιστή, θα ήταν πρακτικό να προμηθευτείτε γάντια χωρίς δάχτυλα ή μανσέτες. Είναι βασικό να έχουμε ζεστά χέρια όταν δουλεύουμε. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να πλέξετε τα δικά σας κομμάτια.
Βρείτε διάφορους οικονομικούς τρόπους που θα σας προσφέρουν ζεστασιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αψηφίστε το κρύο και περάστε τους καλύτερους χειμωνιάτικους μήνες ever.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου