Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μαθητές έφτιαξαν ηλεκτρονικό και επιτραπέζιο παιχνίδι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης

niki660

Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες της Α’ και της Β’ Γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, ηλικίας 12 έως 14 ετών,στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Η Νίκη πάει Σχολείο», δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, για τη Νίκη της Σαμοθράκης.
Η συντονίστρια και εκπαιδευτικός Σταματία Χαριτούδη, εξήγησε στο ΑΠΕ ότι η σύλληψη της ιδέας ήρθε επειδή διδάσκοντας το μάθημα της Τοπικής ιστορίας θέλησε να κάνει το μάθημα πιο ελκυστικό, έτσι η ιδέα μετατράπηκε σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η Νίκη πάει Σχολείο»
Η ομάδα εργασίας των παιδιών άρχισε την υλοποίηση του εγχειρήματος από τον Νοέμβριο του 2013 και ολοκλήρωσε την προσπάθεια στις αρχές του Μαΐου 2014.

Επιτραπέζιο παιχνίδι
Το παιχνίδι, στην επιτραπέζια μορφή του, είναι ένα ταμπλό σε ύφασμα, με τέσσερα πιόνια από πηλό, κάθε πιόνι είναι αγαλματίδιο της Νίκης και περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες καρτών, με ερωτήσεις σε θέματα εικαστικά, ιστορικά, αρχαιολογία και γενικού ενδιαφέροντος.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή
Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι μια εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή και διαθέτει επίσης τέσσερις κατηγορίες ερωτήσεων καθώς και ένα χρονόμετρο για την υποβολή απάντησης.
Μετά την παρουσίαση του παιχνιδιού η δημιουργική ομάδα συζητάει το ενδεχόμενο προώθησης του προϊόντος στην εγχώρια αγορά.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου