Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Θαύμα του Παναγίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου

timio-ksilo-ksiropotamoy
Θαύμα Τιμίου Σταυρού – Θαυμαστή οπτασία του μοναχού Γενναδίου

Κάποτε ήλθε στην Ιερά Μονή μας κάποιος φτωχός μοναχός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Παύλου για να ζητήσει ελεημοσύνη, ονομαζόμενος Γεννάδιος. Γεροντάκι άνω των εβδομήντα ετών. Ο καθηγούμενός μας Αρχιμ. Γαβριήλ του έδωσε ότι ήθελε, και στη συνομιλία και μάλιστα για την πνευματική ζωή, το γεροντάκι μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε και την παρακάτω θαυμαστή οπτασία, από την οποία πιστοποιείται η ενάρετη και αγία ζωή του.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1967, που γιορτάζει η Μονή Ξηροποτάμου, επειδή έχει το Μεγάλο Τίμιο Σταυρό και μάλιστα με την τρύπα που προσηλώθηκε ο Κύριος, χάριν της εορτής πήγε και αυτός να συνεορτάσει και να προσκυνήσει το Πανάγιο Ξύλο. Κατά την ώρα της προσκυνήσεως και ασπασμού στο τέλος του Όρθρου, ο γέρων αφού ήλθε σε έκσταση, έβλεπε ότι από το Τίμιο Ξύλο έβγαιναν φλόγες φωτιάς και ο γύρω χώρος όλος, σαν να φλεγόταν. Αυτά βλέποντας με έκσταση θαύμαζε και έλεγε στον εαυτό του: «Πώς οι αδελφοί μοναχοί πλησιάζουν και ασπάζονται τον Τίμιο Σταυρό και δεν κατακαίονται;». Και πώς και αυτός θα μπορέσει να πλησιάσει και να προσκυνήσει; Του φαινόταν τελείως αδύνατον. Όταν ήλθε η σειρά του να προσκυνήσει παρακάλεσε την Παναγία από βάθους ψυχής και καρδίας να τον βοηθήσει να πλησιάσει. Και, ω του θαύματος! οι φλόγες που έβλεπε έσβησαν και έτσι με θάρρος και πολλή ευλάβεια πλησίασε και προσκύνησε.
Το ενάρετο αυτό γεροντάκι κοιμήθηκε την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου δείγμα της ευλάβειάς του στον Τίμιο Σταυρό.
megalitero_kommati_Timiou_ksulou_Ieras_Monis_Ksiropotapou_1034
Πηγή:  xristianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου