Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Γλυκό: σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ
Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες φυσικό στημένο λεμόνι
2 κούπες νερό
Φλούδες από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
:
Βάζουμε τις 2 κούπες ζάχαρη στις 2 κούπες νερό, μαζί με τις φλούδες από 1 λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να «δέσει» λίγο το μίγμα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το μίγμα (αφαιρούμε τις φλούδες), το ανακατεύουμε με τις 2 κούπες φυσικό στημένο λεμόνι, και είμαστε έτοιμες! Βάζουμε την σπιτική μας λεμονάδα σε ένα μπουκάλι και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Την αραιώνουμε με νερό, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Συμβουλή: Μπορείτε να βάλετε μέσα στα ποτήρια της λεμονάδα σας, φέτες λεμονιού πριν το σερβίρισμα για να την κάνετε πιο εντυπωσιακή ή και μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου