Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πόσο ξεφτίλες είστε; Η Εφορία «κυνηγά» γυναίκες που ανάβουν καντήλια σε νεκροταφεία

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

Οι γυναίκες που ανάβουν τα καντήλια στους τάφους των κοιμητηρίων της έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών στη Μεσσηνία. 

Στελέχη της ΔΟΥ μετά από πλήθος καταγγελιών, καλεί τους Δήμους να ελέγξουν αν τα άτομα που δραστηριοποιούνται στα κοιμητήρια των περιοχών τους, τηρούν ή όχι το νόμο. 

Κατόπιν τούτου, η τοπική ΑΑΔΕ ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που εργάζονται στο κοιμητήριο Καλαμάτα, καθώς και την εργασιακή τους σχέση με το Δήμο, ενώ όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, ζητεί και ενημέρωση για τις ταφές και τις εκταφές. 

Για το ζήτημα, μάλιστα, αντιπροσωπεία της τοπικής ΑΑΔΕ είχε χθες συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας. 

Στη συνέχεια η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Ευγενία Κούβελα με επιστολή της στους έξι δήμους του νομού ζήτησε ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε κοιμητήρια. 

Στην επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, επώνυμες και ανώνυμες, στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των δήμων σας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Εφορία, με έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ. Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου». 

Η τοπική ΑΑΔΕ σε επιστολή της προς το Δήμο Καλαμάτας σημειώνει: 

«Στα πλαίσια ελέγχων που διενεργεί η υπηρεσία μας και σε επιτόπιο έλεγχο από ελεγκτές στο κοιμητήριο του δήμου διαπιστώθηκαν τα πιο κάτω: Εντός του χώρου του κοιμητηρίου (αρμοδιότητάς σας) γυναίκες παρείχαν εργασίες καθαρισμού του χώρου του κοιμητηρίου, των μνημείων κ.λπ. Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τη σχέση εργασίας με την υπηρεσία σας καθώς και τα πλήρη στοιχεία αυτών. Επίσης, να μας γνωστοποιήσετε τις ταφές και εκταφές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον δήμο και από επιχειρήσεις από 1η Ιανουαρίου 2017 έως σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου