Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

6 πράγματα που αποδεικνύουν πως και οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Ιησού – Η Παναγία αναφέρεται περισσότερες φορές στο Κοράνι παρά σε ολόκληρη την Καινή Διαθήκη



Τα Χριστούγεννα, όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, τιμάται η γέννηση του Ιησού Χριστού και είναι μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές για τους Χριστιανούς ανά την υφήλιο. 

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ιησούς είναι μια σημαντική μορφή και στο Ισλάμ, παρόλο που οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα (αν και μερικοί, ειδικά μερικοί Αμερικανοί μουσουλμάνοι, το κάνουν).

Προς επίρρωσιν αυτών, σας παρουσιάζουμε έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το ρόλο του Ιησού – και της μητέρας του, Μαρίας – στο Ισλάμ: 

1) Ο Ιησούς, η Μαρία και ο άγγελος Γαβριήλ αναφέρονται όλοι στο Κοράνι (όπως και ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής και μια ομάδα άλλων χαρακτήρων της Βίβλου). 

2) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένο (Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν από την Ημέρα της Κρίσης για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να νικήσει τον al-Masih ad-Dajjal («ο ψεύτικος μήνας»), επίσης γνωστό ως Αντίχριστο. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται αρκετά γνωστά σε πολλούς Χριστιανούς. 

3) Η Μαρία (που ονομάζεται «Maryam» στα αραβικά) έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι, το μοναδικό κεφάλαιο στο Κοράνι που ονομάστηκε για γυναικεία φιγούρα. Στην πραγματικότητα, η Μαρία είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται ονομαστικά σε ολόκληρο το Κοράνι: Όπως σημειώνεται στη Μελέτη Κορανίου, «άλλες γυναικείες μορφές αναγνωρίζονται μόνο από τη σχέση τους με άλλους, όπως η σύζυγος του Αδάμ και η μητέρα του Μωυσή, ή με τον τίτλο τους, όπως η βασίλισσα της Σεβάς.» Η Μαρία αναφέρεται περισσότερες φορές στο Κοράνι παρά σε ολόκληρη την Καινή Διαθήκη

Όπως και με όλους τους άλλους προφήτες, συμπεριλαμβανομένου του Μωάμεθ, οι μουσουλμάνοι απαγγέλλουν: «Ειρήνη εις αυτόν» κάθε φορά που αναφέρονται στον Ιησού. 

4) Το όνομα «Ιησούς, γιος της Μαρίας» γραμμένο στην αραβική καλλιγραφία, ακολουθούμενο από την «ειρήνη εις αυτόν» γράφεται έτσι بلال الدويك 

5) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς έκανε θαύματα: Το Κοράνι αναφέρει πολλά από τα θαύματα του Ιησού, συμπεριλαμβανομένων θαυμάτων στους τυφλούς, θεραπεία λεπρών, ανάσταση νεκρών και άλλα 

6) Η ιστορία της γέννησης του Ιησού όπως αναφέρθηκε στο Κοράνι είναι επίσης η ιστορία του πρώτου θαύματος του, όταν μίλησε ως βρέφος στο λίκνο και δήλωσε ότι ήταν προφήτης του Θεού. 

Έτσι, αν και οι μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο γιος του Θεού – μια σημαντική διάκριση μεταξύ των μουσουλμανικών και των χριστιανικών απόψεων – παρόλα αυτά θεωρούν τον Ιησού σημαντικό προφήτη. 

Θα είμασταν ευτυχείς αν τουλάχιστον είχαν υιοθετήσει το Λόγο του Θεού και είχαν σωθεί από την μεγάλη πλάνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου