Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Έχετε νεύρα; 6 κινήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να... αποφύγετε!

 

Και όμως μερικές είναι και οι πιο αγαπημένες σας...

Νεύρα τσατάλια. Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε πολλοί για να εκφράσουμε την έντονη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ναι είχατε ένα καβγαδάκι με το φίλο σας ή με την κολλητή σας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σπάσετε ό,τι γυάλινο αντικείμενο βρείτε μπροστά σας και μετά να πάρετε τους δρόμους. Δείτε, λοιπόν, μερικές αγαπημένες συνήθειες που είχατε ως τώρα και πρέπει να τις... ξεχάσετε.

Μην κοιμάστε θυμωμένοι: Έρευνα του περιοδικού Journal of Neuroscience, συμβουλεύει πως το χειρότερο που έχετε να κάνετε, όταν είστε τσαντισμένοι, είναι να πέσετε για ύπνο. Τα άσχημα συναισθήματα θα διπλασιαστούν και εσείς θα ξυπνήσετε ακόμη πιο στεναχωρημένοι. Βγείτε μια βόλτα και περπατήστε, πριν πέσετε στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό.

Αφήστε το τιμόνι: Σίγουρα σας έχει τύχει να δείτε το διπλανό σας στο δρόμο να ωρύεται, να μιλάει στο κινητό και γενικώς να χτυπιέται. Τα νεύρα πάνω στο τιμόνι είναι και η αιτία των χειρότερων τροχαίων. Οι γιατροί φωνάζουν, πως το μυαλό δεν είναι καθαρό εκείνη τη στιγμή και πολλά πράγματα μπορεί να ξεφύγουν της προσοχής σας. Διαφωνείστε όσο θέλετε, απλά... κάντε μία στάση για καφέ μέχρι να χαλαρώσετε.

Δεν πρέπει να πετάτε ό,τι βρίσκεται μπροστά σας: Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά όσα πιάτα και ποτήρια αν σπάσετε... δε θα ξεσπάσετε. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, μιλάει για τα απολύτως αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και μετρήστε μέχρι το... 1000. Θα φύγει ο θυμός, που θα πάει!

Δε χρειάζεται να τρώτε δίχως αύριο: Ναι σε αυτή τη φάση δεν υπολογίζετε τίποτα, αλλά δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί κανένας δεν το ρίχνει στο μπρόκολο κάτι τέτοιες ώρες παρά μόνο στα burgers, τις πίτσες και τα γλυκά. Την άλλη μέρα που όλα θα έχουν ξεχαστεί, η ζυγαριά σας ακόμη θα το θυμάται.


Μην το... ποστάρετε: Είστε λάτρεις των social media και θέλετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους διαδικτυακού σας φίλους. Ναι και πολύ καλά κάνετε, αλλά δε χρειάζεται να ξέρουν και αυτοί τα πάντα. Ενημερώστε τους για ένα πολύ καλό άρθρο που διαβάσατε, ανεβάστε μία τρυφερή φωτογραφία που βρήκατε, αλλά προς Θεού μην τους πείτε πόσο εκνευριστικός είναι ο φίλος σας (για να το πούμε ευγενικά).

Μην πίνετε: Ένα ποτηράκι αλκοόλ σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι το γιατρικό σας. Έτσι νομίζετε; Μπορεί να σας χαλαρώσει και να διώξει την ένταση από μέσα σας, αλλά πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει και σε πράξεις... που το επόμενο πρωί θα τις έχετε ήδη μετανιώσει. Μήπως σας θυμίζει κάτι; Λίγο το αλκοόλ, λίγο τα νεύρα που δεν έχουν ακόμη φύγει, δε θέλετε και εσείς πολύ. Ας το αφήσουμε λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου