Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

10 πράγματα που κάνουν οι γονείς και αντιγράφουν τα παιδιά

10 πράγματα που κάνουν οι γονείς και αντιγράφουν τα παιδιά



Όλοι μας έχουμε κάποιες κακές συνήθειες στις οποίες δυστυχώς υποκύπτουμε. Ωστόσο τα παιδιά μας απορροφούν σαν σφουγγάρια ό,τι βλέπουν και ακούνε και ύστερα το μιμούνται.
Από τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε στον σύζυγό σας στο τηλέφωνο μέχρι τις διατροφικές σας συνήθειες. Οπότε ό,τι κάνετε προσπαθήσετε να το κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε διότι τα παιδιά σας είναι σίγουρο ότι θα το αντιγράψουν!

Ο τρόπος που μιλάτε στο τηλέφωνο

Ο τρόπος που πιάνετε το κινητό σας τηλέφωνο καθώς επίσης και ο τρόπος που μιλάτε περνάει από σκανάρισμα!
Αν θελήσετε ποτέ να δείτε πώς κάνετε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο δεν έχετε παρά να αγοράσετε στο παιδάκι σας ένα ψεύτικο τηλέφωνο. Θα είναι η αντανάκλαση του εαυτού σας.

Οι αντιδράσεις σας

Η 33χρονη Σοφία εξομολογείται «Η κόρη μου κάθε φορά που είναι ενοχλημένη βγάζει κι από έναν αναστεναγμό. Το παρατήρησα λοιπόν και τη ρώτησα που το έμαθε και μου είπε: Εσύ το κάνεις, μανούλα!»

Η εικόνα για το σώμα

Είστε δυσαρεστημένες με το σώμα σας; Καλώς ήρθατε στο club, αλλά σας παρακαλώ κρατήστε τα σχόλια για τον εαυτό σας και μην αναφέρεστε στο σώμα και τα κιλά που πρέπει να χάσετε μπροστά στα παιδιά σας. Μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο! Ασφαλώς επειδή την επόμενη φορά που θα βρεθούν μπροστά από καθρέφτη θα πουν ακριβώς τα ίδια!

Ο τρόπος που συναναστρέφεστε με τους τριγύρω

Αν θέλετε να μάθετε πώς ακούγεστε όταν μιλάτε με τους τριγύρω σας δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τις φράσεις που λέει το παιδί σας όταν παίζει. Θα σας δώσει μια καλή εικόνα του εαυτού και της συμπεριφοράς σας.

Οι υπερβολές

Μήπως το παιδί σας βγάζει μια υπερβολική συμπεριφορά σε φαινομενικά μικρά πράγματα της καθημερινότητας; Κάποια από αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν λόγω του νεαρού της ηλικίας αλλά κάποια άλλα προφανώς είναι μέρος της δικής σας συμπεριφοράς. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δείτε μια αράχνη να σέρνεται, ίσως να το ξανασκεφτείτε και να αντισταθείτε στον πειρασμό να ουρλιάξετε και να αναπηδήσετε.

Η ευγένεια

Δείξτε μου ένα παιδί που είναι ευγενικό και θα σας δείξω τον γονέα τον οποίο μιμείται.

Η αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου

Τα παιδιά πραγματικά ενδιαφέρονται για ό, τι κάνουν οι γονείς τους, οπότε αν ξοδεύετε όλο τον ελεύθερο σας μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, οι πιθανότητες το παιδί να κάνει το ίδιο είναι πολλές.

Το «χιούμορ» σας

Αστειεύεστε με το σύζυγό σας με εκείνη τη κυρία που είδατε στο εμπορικό κέντρο ντυμένη περίεργα; Μπορεί να σας φαίνεται πολύ αθώο αλλά μην εκπλαγείτε αν δείτε το παιδί σας να κάνει το ίδιο.

Το βρίσιμο

Ναι, τα παιδιά ακούνε πολλά στον παιδικό σταθμό, στον δρόμο, στην τηλεόραση αλλά η κύρια πηγής της γλώσσας είναι οι γονείς τους. Φροντίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε την πρέπουσα γλώσσα διαφορετικά μην ξαφνιαστείτε αν ο 4χρονος γιος πει ένα «μαργαριτάρι» σε μια κοινωνική εκδήλωση!

Το σκάλισμα της μύτης

Αν δεν θέλετε το παιδί σας να το κάνει τότε μήπως να περιορίσετε και τις δικές σας τάσεις; Άλλωστε ποτέ κανείς δεν ανακάλυψε κανένα χρυσό εκεί πέρα!
Από Αθανασιάδου Βιολέττα
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου