Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τι να προσέξετε πριν τις χριστουγεννιάτικες αγορές


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι ετοιμάζονται για την μεγάλη εξόρμηση στα μαγαζιά για την αγορά των δώρων. Επειδή όμως μια απλή βόλτα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη, ειδικά αν έχετε μαζί σας και τα παιδιά, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε: 
  • Φτιάξτε τη λίστα σας. Μπορεί να μην είστε ο Άγιος Βασίλης, αλλά μια λίστα με τις συνολικές υποχρεώσεις σας θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς θα σας βοηθήσει να ψωνίζετε στοχευμένα και να μην πελαγώνετε μέσα στα μαγαζιά. 
  • Κάντε τον προϋπολογισμό σας. Μην παρασύρεστε και μην ξοδεύετε περισσότερα από όσα αντέχει η τσέπη σας. Η αξία ενός δώρου δεν κρίνεται από την τιμή του, αλλά από την αγάπη αυτού που το διάλεξε και το προσφέρει. 
  • Ξεκινήστε νωρίς. Αν μπορείτε, κάντε τα ψώνια σας τώρα, που η κίνηση στην αγορά είναι ακόμα ήπια και έτσι θα αποφύγετε την πολλή ένταση και τα νεύρα της τελευταίας στιγμής. 
  • Εκμεταλλευτείτε το εορταστικό ωράριο. Αυτές τις μέρες ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα, συνεπώς μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα ποια ώρα σας βολεύει να πάτε για ψώνια. Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο κενό μέσα στην εβδομάδα. 
  • Προσοχή στα παιδιά. Μπορεί σε εσάς να αρέσει να χαζεύετε τις στολισμένες βιτρίνες, αλλά τα μικρά παιδιά ταλαιπωρούνται με τις ατέλειωτες ώρες shopping. Aν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε να τα αφήσετε στο σπίτι, διαφορετικά, αν τα πάρετε μαζί σας, φροντίστε να έχουν φάει και να είναι ξεκούραστα. 
  • Κάντε τις αγορές σας on line. Για να γλυτώσετε χρόνο και κούραση, μπορείτε να αγοράσετε κάποια από τα δώρα σας μέσω internet. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι οι συναλλαγές σας να γίνονται με ασφάλεια και φυσικά να τα παραλάβετε εγκαίρως. 
  • Φτιάξτε χειροποίητα δώρα. Αν έχετε το χρόνο, το ταλέντο και την διάθεση, μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να φτιάξετε χειροποίητα δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και το δώρο θα έχει την προσωπική σας σφραγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου