Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του

Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του

Σε έναν ιδανικό για τα παιδιά κόσμο, θα είχαν εκείνα τη δυνατότητα να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την καθημερινότητά τους. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι σίγουρες πρωτοβουλίες που θα έπαιρναν…


Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του… δε θα έτρωγε ποτέ φακές, φασολάκια και άλλα φαγητά που δε θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά!

Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του… θα πήγαινε στο σχολείο όποτε είχε κέφι. Τις υπόλοιπες φορές θα έβρισκε πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες για να γεμίσει το χρόνο του.
Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του… το παιχνίδι δε θα είχε τελειωμό σε καθημερινή βάση, με ή χωρίς παρέα. Μα είναι ποτέ δυνατόν να σταματήσεις το παιχνίδι για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν ότι βαρέθηκες;
Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του… θα έβλεπε τηλεόραση με τις ώρες και δε θα είχε την ενοχλητική παρέμβαση των γονιών του για τα προγράμματα που επιτρέπεται να παρακολουθεί.
Αν το παιδί αποφάσιζε για τα πάντα μόνο του… θα πήγαινε για ύπνο όσο πιο αργά γινόταν. Δεν είναι λίγα τα παιδάκια που δυσανασχετούν όταν έρχεται η ώρα για ύπνο, σύμφωνα με τις παροτρύνσεις της μαμάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου