Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Η ποινή του μαστιγώματος

4451388_picture edited

Σε μία φυλή ινδιάνων, κάποιος έκλεβε κοτό-πουλα. Ο αρχηγός διέταξε ότι αν πιαστεί ο παραβάτης να χτυπιό-ταν με 10 μαστιγιές. Όταν η κλοπή συνεχί-στηκε το ανέβασε σε 20 μαστιγιές. Παρόλο αυτά τα κοτόπουλα εξαφανίζονταν μεθοδικά. Γεμάτος θυμό, ο αρχηγός ανέ-βασε την ποινή σε 100 μαστιγιές μία σίγουρη ποινή θανάτου. Ο κλέφτης τελικά πιάστηκε. Αλλά ο αρχηγός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα τρομερό δίλημμα.Ο κλέφτης ήταν η ίδια του η μητέρα.
Όταν ήρθε η μέρα της εκτέλεσης της ποινής, συγκεντρώθηκε ολόκληρη η φυλή. Θα υπερίσχυε η αγάπη του αρχηγού προς τη μητέρα του ή η  δικαιοσύνη;
Το πλήθος παρακολουθούσε με κομμένη την αν άσα όταν διέταξε να δεθεί η μητέρα του στον πάσαλο των μαστιγώσεων.
Ο αρχηγός έβγαλε το πουκάμισό του,αποκαλύπτοντας το δυνατό του αναστημά του, και πήρε το μαστίγιο στο χέρι.Αλλά αντί να το σηκώσει και να χτυπήσει την πρώτη μαστιγιά,το έδωσε σε ένα δυνατό νεαρό ινδιάνοπου στεκόνταν στο πλευρό του.
Αργά ο αρχηγός πλησίασε τη μητέρα του και την έσφιξε με τα δυνατά του χέρια μέσα στην αγκαλιά του.Ύστερα διέταξε τον νεαρό να χτυπήσει με 100 μαστιγιές.
Αυτό ακριβώς έκανε και ο Ιησούς για μας.Γεμάτος αγάπη έγινε ο δικός μας αντικαταστάτης και πέθανε στη δικιά μας θέση.Υπερνίκησε την ανικανότητά μας να σώσουμε τους ευατούς μας πληρώνοντας Αυτός το αντίτιμο για τις αμαρτίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου