Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πώς να κάνεις ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Πώς να κάνεις ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος
1. Αραίωσε τα έπιπλα
Σαφώς ένας χώρος με πολλά και στριμωγμένα έπιπλα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αν τοποθετήσεις τα έπιπλά σου σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους θα καταφέρεις να κάνεις το δωμάτιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο.


2. Χρησιμοποίησε καθρέφτες
Οι καθρέφτες είναι σίγουρα ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να κάνεις ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος . Τοποθέτησε ένα μεγάλο καθρέφτη ή αν θες κάτι πιο εναλλακτικό διακοσμητικά γέμισε ένα τοίχο με πολλούς και διαφορετικούς καθρέφτες.


3. Έπιπλα που διπλώνουν
Τα πτυσσόμενα έπιπλα αποτελούν ούτως ή άλλως μια πολύ καλή λύση για κάθε σπίτι αφού σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζεις πολύτιμο χώρο. Σίγουρα όμως, η χρησιμότητά τους αυτή σε ένα μικρό δωμάτιο είναι ακόμα μεγαλύτερη.


4. Βάψε με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις
Μπορεί τα σκούρα χρώματα στους τοίχους να προσδίδουν χαρακτήρα και ιδιαιτερότητα σε ένα χώρο όμως παράλληλα τον μικραίνουν. Συνεπώς, προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις που αντανακλούν το φως του ήλιου και δίνουν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου δωματίου.


5. Βάλε ένα μεγάλο έπιπλο
Ενώ η κοινή λογική θα έλεγε πως έναν μικρό χώρο πρέπει να τον διακοσμήσεις και με μικρά σε μέγεθος έπιπλα, παραδόξως συμβαίνει το αντίθετο. Ένα ογκώδες έπιπλο όπως μια μεγάλη πολυθρόνα ή ένας καναπές θα τραβάει την προσοχή με αποτέλεσμα το μέγεθος του δωματίου να περνάει σε δεύτερη μοίρα.


6. Βάψε τα ταβάνια
Ενώ οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι «ανοίγουν» ένα δωμάτιο, ένα σκουρόχρωμο ταβάνι δημιουργεί βάθος , με αποτέλεσμα όταν το βλέμμα σου στρέφεται προς τα πάνω να σου δημιουργείται μια ψευδαίσθηση μεγαλύτερου ύψους.


7. Χρησιμοποίησε έπιπλα «πασπαρτού»
Επένδυσε σε ένα έπιπλο που εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες, όπως αυτά που περιέχουν ντουλάπια. Έτσι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις παράλληλα και ως χώρο αποθήκευσης, αποκτώντας έναν άριστο τρόπο εξοικονόμησης χώρου.


8. Άσε τα παράθυρα ακάλυπτα
Προσπάθησε να έχεις τις κουρτίνες τραβηγμένες στην άκρη και τα παράθυρα ανοιχτά. Αυτός ο τρόπος καταφέρνει να ξεγελάσει τα μάτια σου, αφού την προσοχή σου τραβάει το τοπίο έξω από το σπίτι. Αν πάλι δεν θες να είσαι τόσο πολύ εκτεθειμένη προτίμησε τουλάχιστον κουρτίνες σε ανοιχτά χρώματα και ανάλαφρα υφάσματα.

Κωνσταντίνα Μερκούρη
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου