Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να αγαπήσει τα βιβλία



Όλα τα παιδάκια απολαμβάνουν το παιχνίδι, την τηλεόραση και τον υπολογιστή. Λίγα όμως καταπιάνονται με το διάβασμα, παρά τα τεράστια οφέλη του. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μικρό σας να αγαπήσει τα βιβλία…

1. Να επιλέγετε παραμύθια και βιβλία συμβατά με την ηλικία του για να αυξήσετε τις πιθανότητες να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να ασχοληθεί μαζί τους.

2. Λάβετε υπόψη σας τα ενδιαφέροντα και τη γενικότερη ιδιοσυγκρασία του μικρού σας για να το βοηθήσετε να πάρει με καλό μάτι το διάβασμα.

3. Προσπαθήστε να δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι η ενασχόληση με εξωσχολικά βιβλία δεν είναι υποχρέωση αλλά ψυχαγωγία και δημιουργικός τρόπος να γεμίσει το χρόνο του. Καλό το παιχνίδι, η τηλεόραση και ο υπολογιστής, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με το βιβλίο.

4. Μια ακόμα καλή και αποτελεσματική μέθοδος θα ήταν να πηγαίνετε με το παιδί σας σε βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που δίνουν ερεθίσματα για περαιτέρω αναζήτηση πληροφοριών μέσω βιβλίων.

5. Επειδή μιλάμε για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή, μην πιέζετε το παιδί να διαβάσει αν δεν το θέλει και βέβαια μην του βάζετε τις φωνές σα να κάνει κάποιο έγκλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου