Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

5 βασικά μαθήματα συμπεριφοράς για το παιδί σας


Όλοι λένε ότι το παιδί πρέπει να μεγαλώσει με αρχές και να μάθει να φέρεται κατάλληλα, όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πράξη; Πάμε να δούμε τα κυριότερα μαθήματα συμπεριφοράς που πρέπει να παραδώσετε στο μικρό σας:


Σεβασμός: Μπορεί το έργο σας να είναι δύσκολο, με δεδομένο ότι σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά είναι άκρως εγωκεντρικά, όμως θα πρέπει να εκπαιδεύσετε συστηματικά το μικρό σας να φέρεται με σεβασμό τόσο σε εσάς όσο και σε τρίτους. Θα πρέπει να γίνει από νωρίς σαφές στο μυαλό του ότι δεν περιστρέφεται όλο το σύμπαν γύρω του!

Ευγένεια: Από το πιο απλό, μέχρι το πιο σημαντικό, το παιδί θα πρέπει να φέρεται ευγενικά παντού και πάντα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να νιώθει ευχάριστα όταν συναναστρέφεται κάποιον που είναι κακότροπος ή αγενής και, σε κάθε περίπτωση, η ευγένεια είναι σημαντικό προσόν.

Διακριτικότητα: Όταν, για παράδειγμα, πάτε επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι το παιδί θα πρέπει να φέρεται ως φιλοξενούμενος και όχι ως εισβολέας και αυτό συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Γενικότερα, σε κάθε περίσταση θα πρέπει να ζητάει με όμορφο τρόπο και όχι να απαιτεί ή να αναστατώνει τον περίγυρό του για να πάρει αυτό που θέλει.

Εχεμύθεια: Όταν κάποιος αποκαλύπτει στο παιδί ένα μυστικό, θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης και δε θα πρέπει να το προδώσει. Είναι υπέρ του να μάθει να κρατάει κρυφό κάτι που είναι σημαντικό για το φίλο του.

Επιμονή: Όπου επιμονή, η προσήλωση στους μικρούς και μεγάλους στόχους που θα βάλει στη ζωή του. Όσο μεγαλώνει θα πρέπει να μάθει να τους διεκδικεί με συνέπεια και αυταπάρνηση μέχρι τέλους και να μην επηρεάζεται από γνώμες τρίτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου