Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Μια διαφορετική ματιά για την πανδημία και τον εγκλεισμό που μας επιβάλλουν

Ανανέωση:15/11/20, ώρα 12:37
Συγκρατείστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας να μην σας πιάσει πανικός με το θέμα του κορωνοϊού. Ο Θεός στην Αγία Γραφή μας λέει «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα μέτρα που παίρνει δεν είναι πειστικά. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο οι κυβερνώντες θέλουν να δημιουργήσουν πανικό και φοβία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να θυμάστε ότι η υγεία μας και η ζωή μας είναι κυρίως στα χέρια του Θεού. Εμείς προσέχουμε και προστατευόμαστε όσο περνάει από το χέρι μας. Από κει και πέρα λέμε με πίστη «έχει ο Θεός».

Να προσεύχεστε τακτικά υπέρ της υγείας της δικής σας, των μελών της οικογενείας σας, αλλά και όλων των ανθρώπων. Αφιερώστε και την νηστεία που διανύουμε και στο θέμα αυτό.

Προσπαθείτε να κοινωνείτε των Αχράντων Μυστηρίων όσο τακτικά μπορείτε καλώντας τον ιερέα στο σπίτι σας. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε για τον κορωνοϊό και μεταξύ άλλων είπε "δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορωνοϊού, μεταδίδεται η νόσος, ενώ σε ερώτηση αν θα κοινωνούσε, υποστήριξε: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα»."

Σε κάθε οικογένεια όλο και υπάρχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικών συγκρούσεων. Συνήθως κατά την περίοδο της εργασίας έξω από το σπίτι γίνεται μια αποφόρτιση από τα προβλήματα των σχέσεων. Τώρα με τον εγκλεισμό χρειάζεται αυξημένη προσοχή και πολύ περισσότερη υπομονή, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να μη μεγαλώσουν τα προβλήματα.

Η εποχή μας έχει πολλά προβλήματα και είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα το άγχος και η κατάθλιψη. Στην περίοδο του εγκλεισμού αυτά μεγαλώνουν. Χρειάζεται να τα αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και με πίστη στο Θεό. Εάν παραστεί ανάγκη μη διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού.

Προσπαθήστε να βρείτε μια δραστηριότητα μέσα στο σπίτι για να περνάει ο χρόνος σας δημιουργικά και ευχάριστα και να μην σας καταβάλλουν τα όσα μας σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Βρείτε και δείτε στην τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημέρωσης θέματα που δίνουν κουράγιο και ελπίδα. Μην αφήνεται τα τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος να σας καταθλίβουν κάθε στιγμή και κάθε ώρα με νούμερα και στατιστικές για κρούσματα, θανάτους, παραβάσεις κ.ά.

Επικοινωνήστε με ανθρώπους δικούς σας γνωστούς και φίλους και δώστε τους κουράγιο και δύναμη. Ή επικοινωνήστε με ανθρώπους δικούς σας γνωστούς και φίλους από τους οποίους ξέρετε ότι θα πάρετε κουράγιο και δύναμη.

Σε πολλούς, αυτή την περίοδο, υπάρχει ο φόβος να πάνε στο νοσοκομείο για κάτι σοβαρό το οποίο μπορεί να έχουν. Μην αφήνεται την υγεία σας στην τύχη. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες να βγείτε έξω και να περπατήσετε.

Αποφεύγεται τις επισκέψεις σε γνωστούς και φίλους εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Προσέξτε όσο μπορείτε τηρώντας τα μέτρα που υπάρχουν.

Όσοι έχετε υποκείμενα νοσήματα και είστε άτομα υψηλού κινδύνου προσέξτε περισσότερο, όπως κάνετε με κάθε γρίπη-ίωση όλα τα χρόνια.

Όταν αντιληφθείτε εσείς ή οι άνθρωποι που είναι γύρω σας τα ύποπτα συμπτώματα επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Ο Σπύρος Ζακυνθινός, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας- Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού δήλωσε «Είναι μία πνευμονία υπερμεταδοτική. Γι’ αυτό κολλάει τόσος κόσμος. Αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί από γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται κάποια εξειδίκευση τρομερή, χρειάζεται να προσέχεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου