Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πώς θα κερδίσετε ένα ντροπαλό παιδί;

Για τα περισσότερα παιδάκια η εικόνα ενός άγνωστου ενήλικου είναι λίγο τρομακτική, πόσο μάλλον για τα ντροπαλά που τους είναι ακόμα πιο δύσκολο να νιώσουν οικεία.

Πάμε να δούμε κάποιους τρόπους να βοηθήσετε ένα ντροπαλό παιδί να χαλαρώσει.

Όταν φτάσετε κοντά στο παιδί και πριν ακόμα αρχίσετε να του μιλάτε, φροντίστε να γονατίσετε μπροστά του για να μη νιώθει απειλή επειδή στα δικά του μάτια είσαστε υπερμεγέθης.

Αυτή η κίνηση είναι η αλήθεια ότι μας βγαίνει αυθόρμητα, όμως καλό είναι να γνωρίζουμε και την αξία της. Η συζήτηση μαζί του θα πρέπει να ξεκινήσει από στοιχεία που αφορούν εσάς για να καταλάβει ποιος είσαστε.

Πείτε το όνομά σας, ποιου παιδιού γονιός είσαστε, από πού γνωρίζεστε με τους γονείς του και άλλα παρόμοια. Και βέβαια όλα αυτά με το χαμόγελο στα χείλη! Η οπτική επαφή είναι σημαντική, ιδιαίτερα όση ώρα προσπαθείτε να κερδίσετε την εύνοιά του. Αυτή η μη λεκτική επικοινωνία λειτουργεί υποβοηθητικά ως προς τη δημιουργία οικειότητας. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να του πείτε διάφορα κομπλιμέντα για την εμφάνισή του, με εμφανή το θαυμασμό στο ύφος και τις εκφράσεις σας.


Έτσι το παιδί θα νιώσει σημαντικό και θα του φανεί λίγο πιο εύκολο να σας ανοιχτεί στοιχειωδώς. Τέλος, επικεντρωθείτε σε θέματα που αφορούν το παιδί, κάνοντας αρκετές ερωτήσεις για να δείξετε το ενδιαφέρον σας. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε και κουράσετε το παιδί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου