Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Από τη μία δεν πιστεύουμε σ’αυτά που λέγει η Εκκλησία και από την άλλη πιστεύουμε στα ζώδια!

zodia theos
Πολλοί πια είναι αυτοί που περιγελούν το Λαό της Εκκλησίας: “η επιστήμη έχει κάνει τόσα βήματα μπροστά, ο άνθρωπος πάει στο Φεγγάρι κι εσείς τρέχετε και προσκυνάτε έναν Θεό που δε μπορείτε να δείτε”. Λένε, λένε, λένε λόγια πολλά για τους χριστιανούς… 

Ρωτάς κάποιον γιατί δεν πιστεύει στο Θεό κι εκεί που περιμένεις μιαν απάντηση ενός ανθρώπου που σκέφτεται, εκείνος απαντάει λέγοντας ότι δε θέλει να βλέπει μπροστά του τους παπάδες: 

“Αδελφέ, δε σε ρώτησα για τους παπάδες, για το Θεό σε ρώτησα!” 

Το να τα ρίξει λοιπόν κάποιος στους παπάδες είναι πανεύκολο. Το δύσκολο είναι να ψαχτεί. Κι η ζωή πια έχει τόσο έντονους ρυθμούς που δεν αφήνουν καθόλου χρόνο στο να ψαχτούμε. Προτιμάμε άλλα πράγματα ή καλύτερα πάμε όπου μας πάει η ταχύτητα των ρυθμών, χανόμαστε στα πίξελ της οθόνης, το μαζικό ρεύμα καθορίζει το σύνολο των κινήσεων και των αντιδράσεών μας. 

Υπάρχει κόσμος που λέει οτι δεν πιστεύει στο Θεό και δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε μια σελίδα απ’ το Ευαγγέλιο! Αν γυρίσει σήμερα κάποιος σε μια παρέα τριαντάριδων και πει οτι πάει στην Εκκλησία οι άλλοι θα τον κοιτάξουν με μισό μάτι λες και ζει στον Άρη ή θα του κολλήσουν την ταμπέλα του θεούσου ή της θεούσας. Απ’ την άλλη, το να πιστεύει κανείς στα άστρα και τα ταρώ δε δημιουργεί-όπως φαίνεται- και τόσο πρόβλημα… Μάλιστα, οι περισσότεροι τα αποδέχονται. Κι αν θέλουμε πειστήρια, ας κοιτάξουμε τις στήλες των αστρολογικών προβλέψεων στα περιοδικά μαζικής ανάγνωσης. 

…προτού ρίξουμε τις ευθύνες αλλού, ας δούμε τις δικές μας ευθύνες. Ας διδάξουμε τους άλλους -όχι με λόγια που παράγουν θόρυβο- αλλά με την ήσυχη ζωή μας. Αυτό θέλει ο Χριστός, αυτό μας δίδαξαν κι οι Άγιοί μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου