Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Έπαιζε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο: Νεαρή τυφλώθηκε στο ένα μάτι από την «ηλεκτρονική ηρωίνη»

©

Την όρασή της από το ένα μάτι έχασε μια 21χρονη στη νότια Κίνα, η οποία επί για 24 ώρες έπαιζε με ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο, την «ηλεκτρονική ηρωίνη».

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα έπαιζε όλο το σαββατοκύριακο το παιχνίδι στο σπίτι των γονιών της στο πόλη Dongguan της επαρχίας Guangdong.

Η 21χρονη έπαιζε το Arena of Valor τουλάχιστον 8 συνεχόμενες ώρες την ημέρα αλλά το περασμένο σαββατοκύριακο το παράκανε με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αρτηρίας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκλήθηκε από σοβαρή καταπόνηση των ματιών της.

Το επίμαχο παιχνίδι το οποίο είναι γνωστό και ως Honor of Kings, είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα.


Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολέμου με πολλούς παίκτες. Κάθε ένας φτιάχνει μια πενταμελή ομάδα, που μάχεται με άλλες σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με χαρακτήρες κινεζικών θρύλων ενώ οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν επιπλέον χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Jiguang Data, το 26% των παικτών στην Κίνα είναι κάτω των 19 ετών ενώ τα ΜΜΕ της χώρας αποκαλούν το εν λόγω παιχνίδι «ηλεκτρονική ηρωίνη», που «δηλητηριάζει» τους εφήβους.

Ο εθισμός έχει εξαπλωθεί και στον στρατό. Η επίσημη εφημερίδα του στρατού, η εφημερίδα PLA Daily, αναγκάστηκε να εκδώσει δύο προειδοποιήσεις, αναφέροντας ότι οι στρατιώτες είναι τόσο ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι αυτό, που επηρεάζεται η ετοιμότητά τους.

Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στην Κίνα που σχετίζεται με το εν λόγω παιχνίδι. Τον Ιούνιο ένα παιδί έκλεψε από τους γονείς του 30.000 γουάν προκειμένου να αγοράσει πρόσθετα χαρακτηριστικά ενώ τον Απρίλιο ένας 17χρονος μετά από 40ώρο συνεχές παιχνίδι, υπέστη εγκεφαλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου