Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τι παιχνίδια αρέσουν σε ένα ενεργητικό παιδί

Τι παιχνίδια αρέσουν σε ένα ενεργητικό παιδί


Δεν έχουν όλα τα παιδάκια τα ίδια γούστα στο παιχνίδι. Αυτά τροποποιούνται ανάλογα το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή τους. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι της αρεσκείας ενός δραστήριου παιδιού για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, σύμφωνα με το mother.gr: 

  • Ένα ενεργητικό, σχεδόν υπερκινητικό παιδί σίγουρα απολαμβάνει περισσότερο να πηγαίνει για παιχνίδι εκτός σπιτιού και γενικά να καταπιάνεται με δραστηριότητες που το κρατούν σε εγρήγορση.

  • Από εκεί και πέρα όμως, σίγουρα θα πρέπει να του πάρετε και παιχνίδια τα οποία θα το κρατήσουν ήσυχο στο σπίτι και παράλληλα θα αναπτύσσουν τη φαντασία και άλλες δεξιότητές του. Αν κάνετε σωστές επιλογές, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να βαρεθεί σύντομα!

  • Για να βρεθεί αυτή η χρυσή τομή, είναι απαραίτητο να βρίσκετε χρόνο μέσα στην ημέρα να παίζετε μαζί με το παιδί σας. Αυτό το λέμε γιατί ίσως είναι αδιάφορο για εκείνο να παίξει μόνο του, βλέποντας όμως ότι θα έχει την παρέα σας να αντιμετωπίσει το λιγότερο ενεργητικό παιχνίδι με πιο θετική διάθεση. Ταυτόχρονα θα διαπιστώσετε σε πραγματικό χρόνο ποια παιχνίδια του αρέσουν και ποια όχι.

  • Ενδεχομένως να χρειαστεί να του εξηγήσετε ότι δεν είναι εφικτό να είναι όποτε το θελήσει στο πάρκο ή στην αλάνα με τους φίλους του και ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι εξίσου ενδιαφέροντα με τις εκτός σπιτιού δραστηριότητες.

  • Τέλος, στην ίδια συζήτηση, είναι εξίσου σημαντικό να ξεκαθαρίσετε στο παιδί ότι όποτε το επιτρέπουν ο καιρός και οι υποχρεώσεις σας θα το πηγαίνετε να παίξει και εκτός σπιτιού. Κοινώς, το σημαντικό είναι να καταλάβει ότι θα ασχοληθεί με τα πάντα, απλά με μέτρο και στην ώρα τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου