Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες

 

Οι γυναίκες συνηθίζουν να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, επειδή σύμφωνα με έρευνα ο εγκέφαλός τους είναι πιο πολύπλοκος και σκέφτεται περισσότερο.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά παραπάνω ύπνο απ΄ ότι οι άντρες, καθώς ο γυναικείος εγκέφαλος «λειτουργεί» περισσότερο μέσα στη μέρα, καθώς οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν τα πάντα.
Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 210 μεσήλικες (άνδρες και γυναίκες).

«Μία από τις βασικές λειτουργίες του ύπνου είναι ότι βοηθάει το μυαλό να «καθαρίσει» από τις σκοτούρες της ημέρας» είπε ο Jim Horne υπεύθυνος του ερευνητικού κέντρου ύπνο στο Πανεπιστήμιο Loughborough.

«Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, ο φλοιός - το τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, τη γλώσσα κ.α - απεμπλέκεται από τις αισθήσεις και ξεκινάει μία λειτουργία ανάκτησης», εξηγεί.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και γι΄αυτό χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από τους άνδρες και για αυτό το λόγο αυτό, ένα εικοσάλεπτο παραπάνω ύπνος τους είναι απαραίτητος.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνδρες που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον επαγγελματικό τους χώρο και πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά σοβαρές αποφάσεις, χρειάζονται και εκείνοι περισσότερη ώρα ύπνου από τους υπόλοιπους. Ο  κακός ύπνος ωστόσο συνδέεται με μια σειρά από παρενέργειες, όπως αυξημένα επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας, κατάθλιψη, αισθήματα εχθρότητας, θυμό, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες που κοιμούνται λίγο, αλλά όχι οι άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου