Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

5 συνήθειες που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά του


Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημαντικότητα της ρουτίνας στο καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού. Σήμερα θα εξειδικεύσουμε τις κυριότερες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσει από πολύ μικρή ηλικία:

Βούρτσισμα δοντιών: μετά το φαγητό, πριν τον ύπνο και σε όποιες άλλες στιγμές το αποφασίσετε, είναι απαραίτητο το παιδί να μάθει να πλένει τα δόντια του σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας.

Οικογενειακό γεύμα:
το παιδί θα πρέπει σταδιακά να μάθει να νιώθει όμορφα όταν τρώει μαζί με τους γονείς του και όχι να τρώει τάχιστα για να επιστρέψει το συντομότερο στο δωμάτιό του. Και φυσικά η ώρα που τρώει να είναι σταθερή, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα εφικτό να φάτε όλοι μαζί!

Σταθερή ώρα ύπνου: αυτό είναι κάτι που το ρυθμίζετε εσείς και εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς η εφαρμογή ή μη της συγκεκριμένης συνήθειας, τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία.

Δουλειές στο σπίτι: σε κανέναν δεν αρέσουν όμως πρέπει να γίνουν, όχι μόνο από εσάς. Είναι σημαντικό να κάνει κάποιες δουλειές και το παιδί, όχι τόσο για να σας βοηθήσει επί της ουσίας, αλλά για να προσφέρει ως μέλος της οικογένειας στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό με βάση την ηλικία του.

Τηλεόραση και υπολογιστής με μέτρο: δε χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους μιας και είναι γνωστοί σε όλους μας. Άλλωστε υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξεφυλλίζει βιβλία ή παραμύθια, να παίξει στο δωμάτιό του ή να καθίσετε όλοι μαζί στο σαλόνι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου