Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Όταν η Παναγία έγινε δεκαπέντε ετών, επειδή οι γονείς της είχαν κοιμηθεί, οι ιερείς του ναού της φρόντισαν να την αποκαταστήσουν. Προέκριναν ως καταλληλότερο τον δίκαιο Ιωσήφ. Η Γραφή τον ονομάζει Δίκαιο, που σημαίνει πως είχε όλες τις αρετές. Ακόμη ο Ιωσήφ ήταν χήρος και πατέρας επτά παιδιών από άλλη γυναίκα. Αυτά είναι τα «θετά» αδέλφια του Ιησού και όχι παιδιά της Θεοτόκου, η οποία είναι Αειπάρθενος, παρέμεινε δηλαδή Παρθένος και μετά τη γέννηση του Κυρίου. Έτσι ο αρραβώνας ήταν απαραίτητος, για να καλυφθεί η υπερφυσική γέννηση του Ιησού με την παρουσία του Ιωσήφ.
 
Ο Ιωσήφ παρέλαβε τη Μαρία και ήρθε στη Ναζαρέτ.
Τον τέταρτο μήνα μετά την έξοδό της απ' το Ναό, ο αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε μπροστά της και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Και όταν η Μαριάμ αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» Τότε η σεμνή κόρη, η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά. «Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου. Ας γίνει το θέλημα Εκείνου». και καθώς ο Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας. με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε στην άχραντη κοιλιά της, τον Υιό και Λόγο του Θεού. Εκείνον πού με την εκούσια θυσία του επάνω στο Σταυρό, έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο και την καταστροφή στην οποία είχε οδηγηθεί μετά την πτώση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο και την εμφάνιση της αμαρτίας στον κόσμο.
Οι αρχές της εορτής του Ευαγγελισμού δεν είναι επακριβώς γνωστές. Το γεγονός ότι η Αγία Ελένη έκτισε στη Ναζαρέτ βασιλική, στην οποία περιλαμβανόταν κατά παράδοση ο οίκος της Θεοτόκου, όπου αυτή δέχθηκε τον Ευαγγελισμό, επέδρασε ίσως στη σύσταση τοπικής εορτής. Οι πρώτες μαρτυρίες περί αυτής ευρίσκονται στον Άγιο Πρόκλο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, το 430 μ.Χ. και στο Πασχάλιον Χρονικόν (624 μ.Χ.), όπου χαρακτηρίζεται ως συσταθείσα στις 25 Μαρτίου από τους θεοφόρους δασκάλους. Η μεγαλοπρεπής πανήγυρη του Ευαγγελισμού ετελείτο από τους Βυζαντινούς στο ναό των Χαλκοπρατείων, όπου παρίσταντο και οι αυτοκράτορες. Η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό στις 25 Μαρτίου.Οδηγός Τηλεφωνίας και Διαδικτύου από την ΕΕΤΤ Μία ηλεκτρονική έκδοση που απαντά σε περισσότερα από 100 ερωτήματα του καταναλωτή μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας Πηγή: www.lifo.grΟδηγός Τηλεφωνίας και Διαδικτύου από την ΕΕΤΤ Μία ηλεκτρονική έκδοση που απαντά σε περισσότερα από 100 ερωτήματα του καταναλωτή μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας 17.3.2016 | 13:09 Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Πηγή: www.lifo.grΟδηγός Τηλεφωνίας και Διαδικτύου από την ΕΕΤΤ Μία ηλεκτρονική έκδοση που απαντά σε περισσότερα από 100 ερωτήματα του καταναλωτή μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας 17.3.2016 | 13:09 Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Πηγή: www.lifo.grΟδηγός Τηλεφωνίας και Διαδικτύου από την ΕΕΤΤ Μία ηλεκτρονική έκδοση που απαντά σε περισσότερα από 100 ερωτήματα του καταναλωτή μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας 17.3.2016 | 13:09 Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Ο «οδηγός καταναλωτή» δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Διαδίκτυο, τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου