Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η ψευδοαστυνομία δυσχεραίνει την αναστήλωση του Απ. Ανδρέα

moni-ap-andrea

Του Πέτρου Μελαϊση

Προτού καν αρχίσουν οι εργασίες για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία, η ψευδοαστυνομία και το κατοχικό καθεστώς προκαλούν προβλήματα στις προετοιμασίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι κατοχικές αρχές προβάλλουν επιμόνως το επιχείρημα οτι επιβάλλεται να δημιουργηθεί σύγχρονος χώρος για στέγαση της ψευδοαστυνομίας απέναντι απο την ιστορική μονή, αφού με τις εργασίες ο υφιστάμενος χώρος θα διαλυθεί.
Απαιτούν, μάλιστα, σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα για το νέο χώρο.
Τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ, αφού οι κατοχικές αρχές επικαλούνται και προβλήματα με τους πλανοδιοπώλες, θέτοντας ως επιβαλλόμενη την συνέχιση της εκεί παρουσία τους, αφού, όπως λένε, ταιριάζουν παραδοσιακά με το μοναστήρι.
Οι εργασίες στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν, με βάση τον σχεδιασμό, την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας περιμένουν εναγωνίως την έναρξη των εργασιών, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου Μιχάλης Μικέλλης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναστήλωση θα γίνει σε τρείς φάσεις και όλα τα έργα θα γίνουν με βάση την μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος πρόκειται να έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων, με επίκεντρο τα έργα αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου