Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Άναψαν τα τρία κεριά μόνα τους! Σηκώθηκε η παράλυτη γυναίκα…Θαυμαστές Ιεραποστολικές ιστορίες

ierapostolip.kosmas
Το παρόν θαύμα μου το διηγήθηκε ο παπά Κοσμάς, που είναι ιερεύς στο χωριό Κασάζι, της επαρχίας Λουαλάμπα της Κατάγκα.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ήλθε η ώρα να κάνουν την περιφορά του Επιταφίου, έξω και γύρω από την καινούργια εκκλησία τους, που είναι προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου.
Βγαίνοντας από την εκκλησία είχαν ανάψει τα τρία κεριά, που είχαν τοποθετήσει ψηλά στον Σταυρό. Λόγω όμως του δυνατού αέρος, όλα τα κεριά των Χριστιανών έσβησαν. Ήθελαν ακόμη 40 μέτρα για να μπουν μέσα στον ναό, όταν ξαφνικά, μπροστά στα έκθαμβα μάτια όλων των Χριστιανών και των άλλων περιέργων, άναψαν τα τρία κεριά του Σταυρού, χωρίς να σβήνουν.
Ο αέρας, όπως μου είπε ο ιθαγενής ιερεύς π. Κοσμάς, λυσσομανούσε. Βλέποντας το θαύμα αυτό οι άνθρωποι εξεπλάγησαν. Έλεγαν: Τι δύναμι έχει η πίστις αυτής της Εκκλησίας! Ενώ οι ειδωλολάτρες που έβλεπαν το φαινόμενο έλεγαν: «Μακριά απ  αὐτή την Εκκλησία. Έχει πολλή δύναμι. Ο Θεός της έχει την δύναμι να μας εξαφανίσει!
Το θαύμα αυτό έφερε το αποτέλεσμά του. Μετά από 6 μήνες βαπτίσθηκαν μόνο από το χωριό αυτό 170 κατηχούμενοι.



Σηκώθηκε η παράλυτη γυναίκα…

Στο χωριό Καουαγιόνγκο έγινε και το εξής συγκλονιστικό θαύμα σύμφωνα με την μαρτυρία του ανωτέρω ιθαγενούς ιερέως πατρός Κοσμά.
Το 2000 έγιναν Βαπτίσεις και μετά οι γάμοι των νεοφωτίστων Χριστιανών μας. Ένας από τους νεοφωτίστους είχε σύζυγο μία γυναίκα, η οποία ήτο παράλυτη από την επίδρασι μαγείας. Πριν βαπτισθή, του έλεγαν πολλοί συγχωριανοί του να διώξη την γυναίκα αυτή και να πάρει μία υγιή, διότι πως θα κάνει την ζωή του με μία παράλυτη.
Εκείνος δεν τους άκουσε, αλλά τους έλεγε: «Αυτή την γυναίκα μου έδωσε ο Θεός να ζήσω. Δεν πρέπει να την εγκαταλείψω, επειδή της συνέβη στην ζωή της αυτό το περιστατικό».
Μαζί της λοιπόν κατηχήθηκε, βαπτίσθηκε και στεφανώθηκε. Ο Θεός για να τον ανταμείψη για την υπομονή του και την καλωσύνη του, λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους, η γυναίκα του περπάτησε προς κατάπληξιν όλων.
Επιμέλεια κειμένου Αναβάσεις
___________________________________________
Το κείμενο προέρχεται από τα αρχεία του πατρός Δαμασκηνού Γρηγοριάτου, τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση των αρχείων, όπως επίσης ευχαριστούμε και τον γέροντα της Μονής Οσίου Γρηγορίου πατέρα Γεώργιο Καψάνη για την ευλογία και την άδεια δημοσίευσης.
Πηγή: anavaseis.blogspot.gr
Αντιγραφή από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου