Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λόγος για το facebook (πολύ έξυπνα)



Όλοι έχουν τρελλαθεί με τους λογαριασμούς στο FaceBook. Φωτογραφίες, αναρτήσεις, like, dislike, φωτογραφίες και πάλι φωτογραφίες, βίντεο και ένα ατέλειωτος δρόμος γράψε σβήσε.
Όλοι συναγωνίζονται στο να κάνουν περισσότερος φίλους. Αυξάνει κάθε μέρα η διαδικτυακή φιλία (εικονική) και καταργήθηκε η πραγματική φιλία. 
Τελικά μας κατάφεραν (ποιές άραγε σκοτεινές δυνάμεις;) να τα βγάλουμε όλα στη φόρα, να "ξεβρακωθούμε" (πολλές φορές και κυριολεκτικά).
Το εκμεταλλεύονται οι άντρες, οι γυναίκες τα παιδιά. το εκμεταλλεύονται τα κόμματα, οι υπηρεσίες (μυστικές και μη), οι εργοδότες και "κάθε πικραμμένος"που ψάχνει για αναγνώριση ή για πληροφορίες. 
Ο καθένας βγάζει τα "μέσα" του και τα "έξω" του στο παζάρι των κοινωνικών μέσων διαδικτύωσης (facebook, twiter, instagramm κ.ά).  Που πήγαν, ποιόν είδαν, με ποιον έφαγαν, με ποιον χόρεψαν, με ποιον .... Και αντίστοιχα (όχι αναγκαία με ποιάν ή και αντιστρόφως). Άλλοι ποστάρουν το αυτοκίνητό τους, το παιδί τους, τη γυναίκα τους, το σπίτι τους, μέχρι και την τουαλέτα του σπιτιού τους. 
Γιατί άραγε; Ξέρουν τί κάνουν; Ξέρουν τί επιδιώκουν; Ένα είναι γεγονός: υπάρχει ασύληπτος όγκος πληροφοριών σε κοινή χρήση. Γιατί άραγε; 
Καλά έγραφαν παλαιότερα οι "αναρχικοί" στους τοίχους εποχή ματαίων επιδόσεων". Δυστυχώς τώρα το χρησιμοποιούν και οι ..."αναρχικοί". 
Η χαρά του κόσμου και του υποκόσμου είναι απέραντη. Μαθαίνουν πληροφορίες που ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσαν να έχουν στη διάθεσή τους. 
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα ένα πλήθος ανθρώπων διαμαρτύρεται γι' αυτό το ξεγύμνωμα στο διαδίκτυο. Άλλοι καυτηριάζουν το θέμα στις συζητήσεις, άλλοι στην τηλεόραση, άλλοι στα περιοδικά και στις εφημερίδες, άλλοι στο διαδίκτυο και αλλού. Κάποιες παρουσιάσεις είναι πολύ έξυπνες. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια έξυπνη κριτική με μια φωτογραφία. Είναι η φωτογραφία που βρίσκεται στην κορυφή της ανάρτησης και αφορά τη φιλία μέσω Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου