Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Γιατί ... πουλάμε φόβο αφεντικό;


"Για να ελέγξεις ένα λαό πρέπει να γνωρίζεις τους φόβους του. 
Ο πρώτος φόβος που νιώθει ο άνθρωπος είναι να βρίσκεται σε
θανάσιμο κίνδυνο. 

Μόλις γίνει σκλάβος του φόβου του, τότε έρχεται το κράτος να τον "σώσει" ώστε να τον υποτάξει στην εξουσία του" 
(Τζωρτζ Όργουελ) ΠΗΓΗ

Σημείωση Bloger:
Και όταν δεν υπάρχει πραγματικός φόβος η εξουσία με τα φερέφωνά της (τα παπαγαλάκια της, όπως λέμε) εφευρίσκει ανύπαρκτους φόβους για να μπορεί να διαφεντεύει το λαό.  
Άλλες φορές εκμεταλλεύεται μικρούς φόβους, τους οποίους μεγαλοποιεί, για τρομάζει ο λαός και να υποτάσσεται.
Σαν φερέφωνα της εξουσίας δουλεύουν όχι μόνο οι λίγοι εξουσιαστές, αλλά και όλοι όσους "ταΐζει" η εξουσία για να τους έχει "εργάτες" στο χωράφι της σε όποια θέση κι αν είναι.
Αυτό το "μεροκάματο" από την εξουσία μπορεί να το παίρνουν δημόσιοι υπάλληλοι, καλλιτέχνες, απλοί άνθρωποι του λαού, εκπαιδευτικοί, οργανισμοί, μέσα ενημέρωσης, επιστήμονες, κληρικοί κ.ά., οι οποίοι πολλές φορές δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμφέροντα εξυπηρετούν. 
Δυστυχώς την εκμετάλλευση του φόβου την χρησιμοποιούν όλες οι εξουσίες πολιτικές, στρατιωτικές, εκκλησιαστικές κ.ά., διότι όλες οι εξουσίες θέλουν να κάνουν κουμάντο στο μαντρί τους και να "διαχειρίζονται" το κοπάδι τους, όπως τις συμφέρει. 
Αδελφοί και φίλοι, να σταθούμε ελεύθεροι από κάθε δέσμευση και υποταγή σε ανθρώπινα τερτίπια και "εξυπνάδες". Η μόνη δέσμευσή μας να είναι το θέλημα του Θεού, όλα τα άλλα πολιτικο-θρησκευτικο-κοινωνικά κλπ κατασκευάσματα, πρέπει να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή. Ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου