Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ο Κύριος θαυμαστώνει το έλεός Του στη Θεία Ευχαριστία.



 
Ο Κύριος θαυμαστώνει το έλεός Του στη Θεία Ευχαριστία. Τέτοια θαυμαστά θα βιώσουμε από εδώ και εμπρός. Θα αναφερθώ σε ένα πρόσφατο θαυμαστό γεγονός που συνέβη στην Εκκλησία του Χριστού και σχετίζεται με τη θεία Λειτουργία.

Φέτος επισυνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός (ένα “περιστατικό διπλής όψης”, ανεξήγητο για τα δεδομένα της τωρινής ατμόσφαιρας που διερχόμεθα οι πάντες). Ανακοινώθηκε ευρέως σε όλη τη Ρουμανία.


Αφορά την περίπτωση του ενενηντάχρονου Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας Ποιμένος. Ο υπέργηρος Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας Ποιμήν βρέθηκε θετικός στον κορωναιό covid-19.

Το Επισκοπείο όπου διαμένει βρίσκεται εντός της Μονής του αγίου Ιωάννου του Τραπεζουντίου.

Η ανακοίνωση της Μονής αναφέρει, ότι φέτος το Πάσχα και τη Λαμπροδευτέρα ο Ποιμενάρχης έλαβε μέρος στις Ακολουθίες και στη θεία Λειτουργία και κοινώνησε από το ίδιο άγιο Ποτήριο με τους πατέρες της Μονής.

Επειδή δεν αισθανόταν καλά από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος, τελικά τη Δευτέρα του Πάσχα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλεως, που φέρει το όνομα του Νεομάρτυρος Ιωάννου.
Διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωναιό και μεταφέρθηκε το βράδυ στο νοσοκομείο “Matei Bals”.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής αναφέρει: «Θέλουμε να έχετε υπόψη σας ότι ο Ιεράρχης μας Σεβασμιώτατος Ποιμήν λειτούργησε κατά την Πασχαλινή θεία Λειτουργία, όπως και την άλλη μέρα, μαζί με όλους τους πατέρες της μονής Αγίου Ιωάννου του Νέου. Όλοι τους κοινώνησαν από το ίδιο άγιο Ποτήριο, όπως κάθε φορά συμβαίνει στη θεία Λειτουργία, εκτός από ένα, τον διάκονο που εκτελούσε χρέη νεωκόρου και φρόντιζε για την τάξη της ακολουθίας.

Τώρα, μετά από πολλές συζητήσεις και αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν στην τηλεόραση, ήρθαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα των πατέρων και των λαικών διακονητών της ιεράς μας μονής.

Από όλους αυτούς που υποβλήθηκαν στο τεστ, ένας μόνον βρέθηκε θετικός, και αυτός είναι ο διακόνος που ΔΕΝ κοινώνησε από το άγιο Ποτήριο που κρατούσε ο Επίσκοπος. »

Αυτά όρισε ο Θεός για εκείνους τους χλιαρούς που πλησιάζουν το άγιο Ποτήριο και την “ταπεινή” λαβίδα με τον φόβο της μόλυνσης με ιούς και γι᾽ αυτούς που δεν θέλουν να κατανοήσουν επιτέλους ότι είναι το Άγιο Σώμα και το Άγιο Αίμα του Σωτήρος Χριστού, η πηγή της ζωής και όλης της χάριτος σε αυτό. »

Ας έχουμε πάντα κατά νούν αυτό που συνέβη!


Επίσης ανακοινώθηκε από την τοπική Υγειονομική Επιτροπή ότι 25 ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτός της Ι. Μονής, που ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο κατά την περίοδο που ασθενούσε, υποβλήθηκαν στα διαγνωστικά τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιο.

Να ευχηθώ τελεία ανάρρωση στο Σεβασμιώτατο, όπως και στο διάκονο που αμφιταλαντευόταν για τη μετάδοση ασθενειών από τη θεία Κοινωνία.
Μου το έστειλε με email, ένας φίλος που έκανε λαμπρές σπουδές στη Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου