Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί παχαίνουν τα παιδιά σήμερα;

Γιατί παχαίνουν τα παιδιά σήμερα;


Η παιδική παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία, αφού ο αριθμός των παιδιών που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα έχει διπλασιαστεί συγκριτικά με τρεις δεκαετίες πριν.

Ας δούμε λοιπόν γιατί παχαίνουν τα παιδιά σήμερα σύμφωνα με το mother.gr:

  • Περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη: Όσο αυξάνονται οι οθόνες που υπάρχουν σε ένα σπίτι (τηλεόραση, υπολογιστής, tablet, παιχνιδοκονσόλες κλπ), τόσο αυξάνονται και οι ώρες που τα παιδιά κάθονται μπροστά τους.

  • Τσιμπολογούν ανθυγιεινά snacks: Η εικόνα ενός παιδιού που βλέπει τηλεόραση και ταυτόχρονα μασουλά πατατάκια είναι λίγο πολύ οικεία σε όλους μας.

  • Δε γυμνάζονται: Αν και τα περισσότερα παιδιά έχουν μια αθλητική δραστηριότητα, το υπόλοιπο πρόγραμμά τους είναι τόσο φορτωμένο, που δεν έχουν χρόνο για την άσκηση που προσφέρει το ελεύθερο παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, το περπάτημα, η βόλτα με τα ποδήλατα κλπ.

  • Καταναλώνουν πολλές έτοιμες επεξεργασμένες τροφές: Ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί πολλές οικογένειες σε αυτού του είδους τις τροφές, οι οποίες είναι γεμάτες συντηρητικά, ζάχαρη και λιπαρά που παχαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν και τα ακόλουθα:
  • Προσοχή στα δημητριακά: Μπορεί τα δημητριακά με το γάλα να αποτελούν ιδανικό πρωινό, όμως τα παιδιά τείνουν να επιλέγουν δημητριακά με ζάχαρη, σοκολάτα κλπ που έχουν πολλές κρυμμένες θερμίδες.

  • Προσοχή στους χυμούς: Για ένα παιδί που δεν τρώει φρούτα, ο χυμός φαντάζει μια καλή εναλλακτική. Όμως πάλι οι έτοιμοι χυμοί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου