Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε πώς αυτός ο δάσκαλος ειδικής αγωγής βοήθησε τους μαθητές του να βρουν την αυτοπεποίθησή τους


 «Είσαι ένας υπέροχος μαθητής. Είσαι πολύ καλός, είσαι πολύ έξυπνος, είσαι πολύ επιμελής κάθε μέρα και κάνεις τους πάντες να γελάνε με τα κόλπα σου. Σ’ ευχαριστώ που είσαι ένας εξαιρετικός μαθητής!»


Κάπως έτσι ξεκινά τη μέρα του στην τάξη ο Chris Ulmer, ένας 26χρονος δάσκαλος ειδικής αγωγής από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα – μοιράζοντας κοπλιμέντα, κάτι που κάνει την αυτοπεποίθηση των μαθητών του να εκτοξεύεται στα ύψη! Κάθε πρωί, αφιερώνει 10 λεπτά για να πει μερικά καλά λόγια για κάθε έναν από τους μαθητές του και να κάνουν «κόλλα το!».





«Το να υπενθυμίζεις με αυτό τον απλό τρόπο τα θετικά στοιχεία τους, κάνει τους μαθητές να επικεντρώνονται σε όσα μπορούν να κάνουν και όχι σε όσα δεν μπορούν», εξηγεί ο Ulmer. «Τα παιδιά έχουν γίνει πιο κοινωνικά και οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες, τόσο οι λεκτικές όσο και οι μη λεκτικές, αναπτύχθηκαν εξαιρετικά». Ο ίδιος δημιούργησε επίσης μία σελίδα στο Facebook με τίτλο «Special Books by Special Kids» (Ξεχωριστά βιβλία από ξεχωριστά παιδιά). Εκεί ανεβάζει ιστορίες, σκίτσα, καρτούν και βίντεο που δημιουργούν τα παιδιά στο σχολείο και το σπίτι. Λαμβάνοντας την έγκριση των γονιών τους, μοιράστηκε επίσης με όλο τον κόσμο ένα βίντεο από τους καθημερινούς «μίνι μαραθώνιους κοπλιμέντων».



«Πιστεύω πως αν ο κόσμος μάς ακολουθήσει στο ταξίδι μας θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε το στίγμα που υπάρχει στην κοινωνία και να δείξουμε σε όλους την ομορφιά των παιδιών με ειδικές ανάγκες», αναφέρει ο Ulmer, ο οποίος επιθυμεί να εκδώσει ένα βιβλίο με όλες τις ιστορίες των μαθητών του.


«Όλοι μας έχουμε ιδιαιτερότητες, κι αυτό είναι κάτι καλό», εξηγεί. «(Δυστυχώς) δεν κάνουμε κάτι για την άγνοια που υπάρχει. Η έλλειψη συμπόνοιας είναι αδικαιολόγητη».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου