Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Γιατί είναι καλό να μαγειρεύετε με τα παιδιά σας


Αν αποφεύγετε να μαγειρεύετε μαζί με τα παιδιά σας γιατί σκέφτεστε το χάος που θα δημιουργηθεί, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να βάλετε τα μικρά σας στη κουζίνα. Ας δούμε μερικούς λόγους που θα σας πείσουν:
 
Μαγειρεύοντας με τα παιδιά, περνάτε ουσιαστικά ποιοτικό χρόνο μαζί τους και ενισχύετε την επικοινωνία και το δέσιμό σας.
 
Δημιουργείτε υπέροχες αναμνήσεις με μυρωδιές και γεύσεις, που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή.
 
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς δημιουργούνται τα φαγητά που βλέπουν καθημερινά στο πιάτο τους και ταυτόχρονα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σκεύη, υλικά και τρόπους μαγειρέματος.
 
Επίσης καλό θα είναι να εκμεταλλεύεστε το γεγονός και να τους μιλάτε για την υγιεινή διατροφή, αλλά και τα οφέλη που μας προσφέρουν τα διάφορα τρόφιμα.
 
Υπάρχει άμεση επιβράβευση, αφού θα δουν και θα γευτούν το φαγητό ή το γλυκό που μαγείρεψαν με τα χεράκια τους.
 
Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για λίγα μαθηματικά, αφού τα παιδιά μαθαίνουν να μετρούν υλικά και ποσότητες.
 
Ενισχύεται η δημιουργικότητά τους, ειδικά αν τους δώσετε την ευκαιρία να πειραματιστούν, π.χ. με τη διακόσμηση ενός γλυκού ή με τα σχήματα στα κουλουράκια.
 
Γίνονται υπεύθυνα, αφού αναγκάζονται να υπακούσουν σε κανόνες τόσο για την επιτυχία της συνταγής, όσο και για την ασφάλειά τους (για παράδειγμα «δεν ακουμπάμε το μάτι της κουζίνας ή ένα ταψί που μόλις βγήκε από το φούρνο»).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου