Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το Facebook κακός σύμβουλος για την υγεία των εφήβων


Το Facebook κακός σύμβουλος για την υγεία των εφήβων
Ερευνητές από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι έφηβοι οι οποίοι βλέπουν φίλους τους να πίνουν και να κάνουν καταχρήσεις στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσουν τις κακές αυτές συνήθειες.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μέγεθος του online δικτύου φίλων του κάθε παιδιού δεν φάνηκε να συνδέεται με τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Ωστόσο η έκθεση των εφήβων σε φωτογραφίες εικονικών φίλων τους που διασκέδαζαν πίνοντας  φάνηκε να συνδέεται άμεσα με τη χρήση αλκοόλ. Μάλιστα έφηβοι των οποίων οι κοντινοί φίλοι στην πραγματική ζωή δεν έπιναν αλκοόλ είχαν περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από την αυξανόμενη έκθεση σε επικίνδυνες online φωτογραφίες.
Περίπου το ένα τρίτο των μαθητών ανέφερε ότι είχε τουλάχιστον έναν φίλο που κάπνιζε και/ή έπινε αλκοόλ.
Συγχρόνως περίπου οι μισοί έφηβοι της μελέτης δήλωσαν ότι σέρφαραν τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 34% των μαθητών είχε τουλάχιστον έναν φίλο που ανέβαζε online τις επιδόσεις του στα πάρτι και το 20% ανέφερε ότι οι εικονικοί φίλοι του ανέβαζαν φωτογραφίες στις οποίες έπιναν αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου