Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Είναι άσχημο να πηγαίνεις 13χρονο στον εισαγγελέα ανηλίκων». Ο Μ. Σφακιανάκης για τους κινδύνους του διαδικτύου.



 Για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς ως προς τη χρήση του από τα παιδιά τους μίλησε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Μανώλης Σφακιανάκης στο Βήμα fm.
Για την ημερίδα που διοργανώνει αύριο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε: 

«Αυτό το συνέδριο έχει τρεις πόλους: ο πρώτος είναι τα παιδιά μας. Στην κυβερνο-τρομοκρατία (cyber-bullying), στο τι είναι αυτή και τι κρύβεται πίσω από αυτή. Μιλάμε για την παλιά μας «καζούρα». Παλιά, αν ήθελες να πειράξεις κάποιον στα σχολεία, πριν 10-15 χρόνια, τον πειράζαμε δια ζώσης. Σήμερα τον πειράζουμε μέσω διαδικτύου. Ο επόμενος πόλος αφορά τη δικαιοσύνη και τα νομικά θέματα στο Διαδίκτυο... Και η τρίτη ενότητα τους επιχειρηματίες και το θέμα μας είναι «Κυβερνοκατασκοπεία και ασφάλεια πληροφοριών μέσω Ίντερνετ». Πώς ένας επιχειρηματίας μπορεί σε χρόνο DT να καταστραφεί».
Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνει στους γονείς, σε σχέση με τα παιδιά τους και τη χρήση του Διαδικτύου;
«Η πρώτη συμβουλή είναι ο υπολογιστής να είναι πάντα σε δωμάτιο που έχουν πρόσβαση οι γονείς. Το μέτρο – το φυσιολογικό χρονικό διάστημα για το παιχνίδι των παιδιών στο Διαδίκτυο – είναι 1 ώρα και 15 λεπτά το πολύ την ημέρα.
Δεύτερον, η επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά.
Και το τρίτο είναι, αν κάποιος αντιμετωπίσει στο Διαδίκτυο υποθέσεις bullying, θα πρέπει άμεσα να μιλήσει στο γονιό του, στο δάσκαλό του και μετά στην Αστυνομία. Πρέπει να εκτονώνεται μέσα στο σχολείο. Είναι άσχημο να πηγαίνεις έναν 13χρονο στον εισαγγελέα ανηλίκων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου