Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Υγρό πιάτων: 4 απρόσμενες χρήσεις του που θα σας «λύσουν» τα χέρια

Υγρό πιάτων: 4 απρόσμενες χρήσεις του που θα σας «λύσουν» τα χέρια 

Υγρό πιάτων! Μπορεί να το έχετε συνδυάσει με το πλύσιμο των πιάτων, αλλά έλα όμως που το απορρυπαντικό αυτό μπορεί να κάνει θαύματα και εκτός... κουζίνας. Πάμε να δούμε τέσσερις απρόσμενες χρήσεις του που θα σας λύσουν τα χέρια:



1. Aν σας τελείωσε το καθαριστικό πατώματος μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με υγρό πιάτων και να είσαστε σίγουρες πως δε θα δείτε διαφορά στο αποτέλεσμα. Ρίξτε μέσα στον κουβά ζεστό νερό και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων. Προσοχή: Αποφύγετε τις ξύλινες επιφάνειες.
2. Ρίξτε σε μια λεκάνη δύο κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων, προσθέστε χλιαρό και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε ένα σφουγγαράκι στο μείγμα και έπειτα τρίψτε με αυτό τις καρέκλες και το τραπέζι του κήπου. Θα γυαλίσουν στη στιγμή!


3. Αν θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα χαλιά σας τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το παρακάτω διάλυμα: Διαλύστε μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και βουτήξτε μέσα στο μείγμα ένα πανάκι. Αφήστε το πανάκι στο σημείο με το λεκέ και αφήστε το μέχρι το χαλί να ποτίσει. Επαναλάβετε αν χρειαστεί. Τέλος, τρίψτε με ένα σφουγγαράκι προσεκτικά την περιοχή και έπειτα στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.
4. Αν έπεσε πετρέλαιο στο υπόγειο ή στην αυλή σας μη σας πιάσει πανικός. Ο λεκές θα εξαφανιστεί αν ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία: Καλύψτε το λεκέ με σόδα και έπειτα ρίξτε από πάνω μικρή ποσότητα υγρού πιάτων. Τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα το σημείο και αφήστε το μείγμα να δράσει. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία. Τέλος, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου