Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Bullying | Συμβουλές στο παιδί που βιώνει τον εκφοβισμό


Bullying | Συμβουλές στο παιδί που βιώνει τον εκφοβισμό 
Οι δυσκολίες στο σχολείο είναι πολλές. Τα μαθήματα, τα πολλά παιδιά… πολλά θέματα μπορεί να προκύψουν. Είμαστε στο σχολείο όμως και αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του.
Απλά να θυμάστε και να υπενθυμίζετε τις παρακάτω συμβουλές:

Γι΄αυτό που συμβαίνει δεν φταίει το παιδί. Δεν υπάρχει καμία πραγματική αιτία για να το χτυπήσει κάποιος ή να του μιλήσει άσχημα.
Πολλά παιδιά στο σχολείο βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.
Είναι σημαντικό το παιδί να είναι περήφανο για τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να ντρέπεται εκείνο για κάτι άσχημο που έκανε κάποιος άλλος.
Εάν συμβεί κάτι, καλό είναι να το μοιραστεί με τους καθηγητές και τους γονείς. Αυτό δεν θα σημαίνει ότι μαρτυράει το άλλο παιδί, αλλά ότι βοηθά τον εαυτό του.
Οι δυσκολίες δεν εξαφανίζονται ποτέ από μόνες τους. Εάν συμβεί μία φορά είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί.
Η απομόνωση δεν είναι λύση. Κι άλλα παιδιά μπορεί να έχουν ενοχληθεί από τη συμπεριφορά εκφοβισμού. Προτρέψτε το παιδί να μοιραστεί την εμπειρία του.
Η αδιαφορία δεν είναι λύση. Η δράση ναι.
Τονίστε ότι το να απαντήσει το παιδί με τον ίδιο τρόπο δεν θα το βοηθήσει. Απλά θα κάνει κάτι που έτσι κι αλλιώς το ενοχλεί.
Επαναλαμβάνετε συχνά στο παιδί ότι είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους. Αν κοιτάξει γύρω του θα τους βρει, και αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν.
Προτείνετέ του να μιλήσει με κάποιον ψυχολόγο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου