Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Σχέδιο εξόντωσης! - Στα βάθη της Τουρκίας συνεχίζεται η “εκκαθάριση” των Χριστιανών


Πυρκαγιά στην περιοχή του μοναστηριού Deyrulzafaran στην Τουρκία

Πριν από 20 μέρες γράφαμε πως οι κολοσσιαίες προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά δεν ήταν η κορύφωση, αλλά μόνο η αρχή μιας λαίλαπας κατά των Χριστιανών στην Τουρκία.

Το φαινόμενο με φωτιές σε χριστιανικά χωριά στην Τουρκία συνεχίζεται.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, μια σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε στο έδαφος της χριστιανικής μονής Deyrulzafaran στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Mardin. Αυτό γράφει το ρωσικό κρατικό μέσο ειδήσεων Sputnik Türkiye . Περισσότερα από 100 δέντρα έχουν καταστραφεί και πολλά ζώα έχουν εξοντωθεί.

Στη Μονή Deyrulzafaran, ένα σημαντικό κέντρο για τους Χριστιανούς της ευρύτερη και όχι μόνο περιοχής, εκατοντάδες δέντρα κάηκαν και η ζημιά ήταν ανυπολόγιστη. Ο Dikran Egoo, Πρόεδρος των ντόπιων της περιοχής σε δηλώσεις του ανέφερε: “Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η φωτιά ήταν σαμποτάζ. Πυρκαγιά ξέσπασε στο έδαφος της Μονής Deyrulzafaran, η οποία χτίστηκε τον 5ο αιώνα και βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από την πόλη Mardin."

Ενώ η πυρκαγιά έσβησε χθες, οι κάτοικοι της περιοχής βρήκαν καμένα πτώματα αρκετών ζώων. Περισσότερα από εκατό δέντρα καταστράφηκαν από τη φωτιά. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η φωτιά προκλήθηκε από τέσσερα άτομα και ότι ήταν ξεκάθαρα σαμποτάζ.

«Οι κηπουροί μας είδαν ένα αυτοκίνητο. Το όχημα κατευθυνόταν προς την κατεύθυνση όπου ξεκίνησε η φωτιά. Όταν το όχημα επέστρεψε, οι άντρες είδαν καπνό και φωτιά. Ήθελα να τους κυνηγήσω, αλλά η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. 20 και 30 ετών πεύκα έγιναν στάχτη. Δύο γάτες που ζούσαν στον κήπο του μοναστηριού μόλις γέννησαν και είχαν περίπου 15 γατάκια, δυστυχώς όλα κάηκαν. Ήταν πολύ οδυνηρό για εμάς να τα βρούμε καμένα», είπε ο Afrem Johannes, επικεφαλής του μοναστηριού Deyrulzafaran, στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Sputnik Türkiye.

Το κύμα βίας εξαπλώνεται στα βάθη της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 24ης Ιουλίου, είχαμε μεγάλη φωτιά στο χριστιανικό χωριό Έσσανα στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πολλά σπίτια κάηκαν και πολλά οπωροφόρα δέντρα καταστράφηκαν. Πέρυσι, πυρκαγιές έπληξαν έξι χριστιανικά χωριά στην επαρχία Mardin της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας Μονής Hananyo. Επίσης Χριστιανοί, κατά κύριο λόγο Ασσύριοι, πέφτουν θύματα απαγωγών και δολοφονιών. Αρκετές εκκλησίες στην περιοχή βεβηλώθηκαν. Στις αρχές του τρέχοντος έτους συνελήφθη ο μοναχός ιερέας Aho Sefer Belicen της Μονής Mor Jakob. Το έγκλημά του ήταν πως προσέφερε ψωμί και νερό σε «Κούρδους τρομοκράτες» .

Σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, παραμένει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των πολλών Χριστιανών που κάποτε ήταν εκεί. Αυτοί οι τελευταίοι Χριστιανοί πέφτουν και πάλι θύματα παρενόχλησης, βίας ή σαμποτάζ και μιας τυφλής, κωφής ή εχθρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με χριστιανούς ακτιβιστές, η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει ζωντανά στοιχεία για την αιώνια παρουσία χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου