Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Αυτές οι 4 τροφές προκαλούν... αϋπνία

 

Tώρα τελευταία δεν σε παίρνει με ευκολία ο ύπνος; Δες τις διατροφικές σου συνήθειες και αν καταναλώνεις κάποια από τις...
παρακάτω τροφές απόφυγε την ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Αλκόολ
Δεν ξέρουμε πως ακριβώς ξεκίνησε η έκφραση "να πιω ένα ποτηράκι κρασί για να χαλαρώσω και να κοιμηθώ", αλλά σίγουρα δεν είναι απόλυτα ακριβής. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αν πιεις μικρή ποσότητα αλκόολ πριν τον ύπνο θα χαλαρώσεις και θα νυστάξεις μεν, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανό να ξυπνήσεις αρκετές φορές. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει το επίπεδο ύπνου REM κατά τον οποίο κοιμάσαι βαθιά. Για αυτό προτίμησε ένα ποτήρι κρασί τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Νερό
Το νερό είναι πολύτιμο συστατικό της ζωής που σε βοηθάει στο να χάσεις κιλά και να ενυδατώνεσαι, αλλά έχει και μια παρενέργεια. Μπορεί να σε ξυπνήσει για να πας στην τουαλέτα αρκετές φορές μέσα στο βράδυ. Και μία επίσκεψη στο μπάνιο στις 2 το πρωί χαλάει τον REM ύπνο σου. Προσπάθησε να αποφεύγεις την κατανάλωση νερού για 60 – 90 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση
Η τυραμίνη ένα αμινοξύ που εντοπίζεται σε τέτοιες τροφές διεγείρει τον εγκέφαλο και ως αποτέλεσμα είναι να παραμένεις ξύπνια όλο το βράδυ. Το καπνιστό ψάρι και το ροκφόρ (όπως και όλα τα παρόμοια τυριά) την περιέχουν και για αυτό αν πρέπει να τσιμπήσεις κάτι πριν τον ύπνο προτίμησε κάτι πιο φρέσκο όπως τη μοτσαρέλα.

Προΐόντα με βάση την ντομάτα
Οποιαδήποτε τροφή με πολλά οξέα μπορεί να προκαλέσει καούρα στο στομάχι και άρα γενικότερα δυσφορία κατά τον ύπνο. Τέτοιες τροφές είναι τα προϊόντα από ντομάτα και τα πολύ πικάντικα πιάτα. Για να μην στριφογυρίζεις λοιπόν κάτω από το πάπλωμα μείνε μακριά από αυτές τις τροφές τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου