Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μικροί κήποι που φαίνονται μεγάλοι

Δημοσιεύθηκε: 13 Μαΐου 2014 Κατηγορίες: Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Φωτο:capital.gr
Φωτο:capital.gr
Δημιουργήστε την αίσθηση περισσότερου χώρου
Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε το αίθριό σας. Εάν τοποθετήσετε τα έπιπλα κήπου σε μια γωνία, μπορείτε να απολαμβάνετε διαγωνίως τη θέα του κήπου σας – έτσι θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Μπορείτε να περιορίσετε τα αειθαλή φυτά με τακτικό κλάδεμα και να χρησιμοποιήσετε ψηλούς, λεπτούς θάμνους -όπως ο τάξος- για να δημιουργήσετε ένα ειδυλλιακό καθιστικό και να προσδώσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας στον κήπο σας. Τα χρώματα των λουλουδιών που θα επιλέξετε επηρεάζουν επίσης την οπτική αίσθηση του χώρου.
Ένα μυστικό για να δημιουργήσετε παρτέρια με οπτικό βάθος είναι να επιλέξετε μπλε και λευκά χρώματα. Το μπλε δίνει κομψότητα και φινέτσα και επιπλέον κάνει τα μικρά, στενά παρτέρια να φαίνονται μεγαλύτερα. Εάν συνδυάσετε μπλε αποχρώσεις με λευκά άνθη, κάνετε πιο έντονη την αντίθεση φωτεινού/σκοτεινού, η οποία υποστηρίζει το εφέ μεγέθυνσης του χώρου. Φυσικά, ο σχεδιασμός ενός νέου κήπου είναι πάντα θέμα προσωπικού γούστου. Αποφασίστε πρώτα εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο με παιχνιδιάρικη ρομαντική διάθεση ή σε αρχιτεκτονικό ύφος με καθαρές γραμμές ή με μεσογειακή αύρα. Αφού καταλήξετε στο στυλ του κήπου, είναι ευκολότερο να επιλέξετε τα υλικά για το αίθριο, τα μονοπάτια, τα παρτέρια και τα φυτά.
Πηγή:  ikypros.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου