Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 19 ΜΑΪΟΥ 353.000 ΝΕΚΡΟΙ



Το Κίνημα των Νεοτούρκων και το Κομιτάτο «ΕΝΩΣΙΣ και ΠΡΟΟΔΟΣ», τα οποία στην αρχή στράφηκαν εναντίον του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης, για τον εκδημοκρατισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έφτασε στο τέλος να είναι και να γίνει ένα τρομοκρατικό και σφαγιαστικό κίνημα, το οποίο συσσώρευσε εκατομμύρια νεκρούς: ενάμισυ εκατομμύριο Αρμενίων και διακόσιες πενήντα χιλιάδες Ασσυρίων το 1915 με 1916, τριακόσιες πενήντα τρείς χιλιάδες Ποντίων το 1913 με 1914 και γύρω στις επτακόσιες χιλιάδες Μικρασιατών Ελλήνων το 1922. Και όλα αυτά σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς. Όλα τα άλλα έθνη έχουν ιστορία λοιπόν και η Τουρκία έχει βαρύτατο ποινικό μητρώο.

Οι Νεότουρκοι στην αρχή με το πρόγραμμά τους ενθουσίασαν και Έλληνες. Λίγοι όμως κατάλαβαν το βάθος και το κίνητρο των κινηματιών. Οι εκκλησιαστικοί βεβαίως άρχοντες κατάλαβαν αμέσως ή έστω λίγο μετά ότι εδώ πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δηλαδή οι μορφωμένοι Τούρκοι του Κομιτάτου είχαν βάλει στόχο την επανάκτηση των χαμένων εδαφών της καταρρέουσας και συρρικνούμενης Οθωμανικής Επικράτειας, πλήν όμως αυτά τα εδάφη δεν ήταν ποτέ δικά τους. Έτσι αποφάσισαν και έκαναν τις παραπάνω γενοκτονίες. Αυτό δυστυχώς λένε και σήμερα κάποιοι επίσημοι Τούρκοι. Επειδή κατείχαν για αιώνες τα εδάφη της ηπειρωτικής ή νησιωτικής Ελλάδος, τα δικαιούνται και σήμερα και ζητούν εμμέσως πλήν σαφώς την επιστροφή τους σ΄ αυτούς!
Βασικό σύνθημά τους ήταν «Η Τουρκία στους Τούρκους». Δεν ανεχόντουσαν άλλους μέσα στα γεωγραφικά σύνορα της χώρας τους. Αποφάσισαν λοιπόν δύο σφαγές: τη λευκή και την ερυθρά. Λευκή ήταν τα τάγματα εργασίας και ο εκτοπισμός χιλιάδων ανθρώπων. Ένα πρόγραμμα εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών ετοιμασμένο και σερβιρισμένο κατάλληλα από τους Γερμανούς. Η ερυθρά σφαγή ήταν καθαρές δολοφονίες. Οι νεότουρκοι διατείνονταν ότι έπρεπε να κρατήσουν τα όπλα στα σπίτια τους οι μουσουλμάνοι. Αυτό το γεγονός μαζί με την επιθετικότητα των Τσετών και των Κούρδων, τους οποίους οργάνωσε ο Μουσταφά Κεμάλ, στον Πόντο ειδικότερα, όπου απεστάλη για την προστασία δήθεν των χριστιανικών πληθυσμών, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα.
Οι Τούρκοι, παλαιότουρκοι, νεότουρκοι και σημερινοί, χρησιμοποιούν πάντοτε διπλή γλώσσα. Την επίσημη, την φαινομενικά αθώα και δημοκρατική, που αντέχει στο φως της δημοσιότητας, και την άλλη, δηλαδή τις μυστικές και προφορικές εντολές, με τις οποίες ζητούσαν τη σφαγή των χριστιανών, διότι όπως νόμιζαν αυτοί ήταν η αιτία της παρακμής τους και το εμπόδιο της ανασύστασης της πατρίδας τους. Με βάση αυτές τις εντολές έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα στην ιστορία και χύθηκαν ποταμοί αθώου αίματος, τη στιγμή μάλιστα που εμείς πολεμούσαμε στο πλευρό των συμμάχων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δε Τουρκία αμέτοχη, άκαπνη και ανενόχλητη έσφαζε ανηλεώς τους χριστιανούς και δή τους Ορθοδόξους Έλληνες.
Μετάνοιωσαν οι Τούρκοι; Σαφώς όχι. Συνεχίζουν παντού και πάντοτε την ίδια τακτική. Έχουν την εγκληματικότητα στο αίμα τους. Για να αλλάξουν χρειάζονται πρότυπα και αλήθεια. Σαφώς πρότυπο δεν αποτελεί ο ιδρυτής τους, ούτε τα ιερά βιβλία τους έχουν τη σώζουσα αλήθεια του Ευαγγελίου. (Μερικοί από τους Ορθόδοξους χαρίζουν το Κοράνιο – δίκην δώρου - σε επίσημους Τούρκους κλπ!!! Μα επειδή έχουν το ιερό τους βιβλίο έγιναν έτσι και έκαναν ό,τι έκαναν). Το Ευαγγέλιο και τον Χριστό χρειάζονται και αυτά πρέπει να τους τα δώσουμε. Μόνον έτσι θα διορθωθούν κι εμείς και αυτοί. Διαφορετικά θάρχονται ιστορικές στιγμές και συγκυρίες που θα επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους και θα πράττουν τα ίδια. Δυστυχώς δαιμονίζονται. Η αντιμετώπισή τους είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα της επιστήμης, παιδαγωγικής και πολεμικής.
Ο Μουσταφά Κεμάλ εγκατέστησε στον Πόντο κάποιους οπλαρχηγούς με κυριότερο τον Τοπάλ Οσμάν, μεγάλο εγκληματία, το οποίο σκότωσε ο ίδιος ο Κεμάλ, γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να τον ελέγξει και κινδύνευε. Σήμερα όμως στον Πόντο ο τάφος του Τοπάλ Οσμάν όχι μόνο είναι σε επιβλητικό και περίοπτο σημείο, αλλά είναι και τόπος προσκυνήματος και αγωγής των παίδων, όπου οι μητέρες τους τα πηγαίνουν για να «ευλογηθούν» και να μάθουν τις «δέουσες συμπεριφορές» προς τους απίστους, δηλ. προς εμάς τους χριστιανούς, όπως μας χαρακτηρίζουν.
Επίσης όταν έγιναν κάποια δικαστήρια από την τουρκική κυβέρνηση μετά τη Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών, οι πρωταίτιοι του εγκλήματος, είχαν ήδη φύγει στη Δύση και κυρίως στη φίλη Γερμανία. Σημειωτέον ότι οι Δυτικοί (όπως και οι μπολσεβίκοι) φέρθηκαν και στην περίπτωση του Πόντου και της Μ. Ασίας, όπως πάντοτε, όπως και τώρα, μισελληνικά και φιλοτουρκικά. Τους πρωταιτίους όμως Τούρκους σαδιστές και αιμοβόρους ρατσιστές τους δολοφόνησαν όλους μηδενός εξαιρουμένου οι εκδικητές Αρμένιοι με το σχέδιο «Νέμεσις».
Η Γενοκτονία των Ποντίων, όπως και της Μ. Ασίας, πρέπει να αναγνωρισθεί παγκόσμια και όχι να σέρνεται στα κρυφά χάριν του τουρισμού. Μια υπόθεση τόσο πονεμένη και ματωμένη δεν μπορεί να αγνοείται. Ακόμη και σήμερα οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και οι επισκέπτες από την Ελλάδα - πρόσφυγες και τα παιδιά και τα εγγόνια τους- δέχονται τη στενή παρακολούθηση της τουρκικής αστυνομίας σε κάθε τους κίνηση.
Άγνοια λοιπόν της Γενοκτονίας συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και υιοθεσία του Δόγματος της Βίας και της ιδεολογίας της Εξολόθρευσης. Δεν είναι μόνο οι Εβραίοι που δεινοπάθησαν ούτε μόνο οι Αρμένιοι. Είναι και οι Έλληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας. Οπωσδήποτε πρέπει να καταδικασθεί και το Δόγμα του Πολέμου κατά των Απίστων που θρέφει το Κοράνιο και υιοθετείται και κηρύσσεται από τους Μουλάδες του Ισλάμ δυστυχώς και στη Δυτική Ευρώπη σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου