Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η διαφορά ενός παπαγάλου και ενός εμβρύου



Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον 63χρονο Richard J. Atkinson από την Ουάσιγκτον για τη δολοφονία του παπαγάλου της πρώην συντρόφου του τρυπώντας τον ανελέητα με ένα πιρούνι. Το ανώτατο δικαστήριο της κομητείας Snohomish επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στην πρώην σύντροφο του 63χρονου, ενώ του απαγόρευσε την κατοχή κατοικίδιων για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όταν διάβασα την παραπάνω είδηση στο διαδίκτυο (madata.gr) είπα μέσα μου: Η κοινωνία μας πάει κατά …διαόλου. Μόνο μια συγκλονιστική καταστροφή ίσως να καταφέρει να συνεφέρει τον κόσμο.
Και εξηγώ τη σκέψη μου.

Για ένα παπαγάλο (που κακώς τον σκότωσε», έστω κι αν ήταν μεθυσμένος) έγιναν τόσα και άλλα πιο πολλά που δεν γράφτηκαν και που μπορεί να τα εννοήσει κανείς (δικαστήρια, δικηγόροι, πληρωμές, διαδικασίες κ.ά.). Αυτός ο «φονιάς» τιμωρήθηκε τόσο αυστηρά!!!
Οι δικαστές εκείνοι δίκασαν ποτέ κανένα γιατρό από αυτούς που κάνουν εκτρώσεις; (Κι αν δίκασαν, τί ποινή έβαλαν;) Και τόσα εκατομμύρια παιδιά που είναι θύματα των εκτρώσεων, πάνε στα άγραφα και δεν μιλάει κανένας γι’ αυτά; Και τόσοι γιατροί «φονιάδες εκ προμελέτης, έχοντες σώας τας φρένας που κάνουν εκατομμύρια φόνους θα μείνουν ατιμώρητοι; Είναι ή δεν είναι παραλογισμός αυτό; Αυτή η δικαιοσύνη που έχουμε φτιάξει μόνο διαλομένη μπορεί να είναι. Και η κοινωνία μας που την έφτιαξε και την αποδέχεται πράγματι πάει «κατά διαόλου».
Και κάτι άλλο. Ο συγκεκριμένος «δολοφόνος» του παπαγάλου καταδικάστηκε και με επί πλέον ποινή «απαγόρευση κατοχής κατοικίδιου ζώου για πέντε χρόνια». Με την ίδια λογική του δικαστή εκείνου, πόσα χρόνια θα πρέπει να απαγορευτεί η απόκτηση παιδιού σε όσους γιατρούς ή γονείς κάνουν έκτρωση; Μα στον αιώνα τον άπαντα, και πρέπει να τους πάρουμε και τα παιδιά που έχουν!!! Αυτό φυσικά δεν φαίνεται ότι πρόκειται να ισχύσει ποτέ!!!
Δεν μπορώ να αντέξω μια τέτοια κοινωνία, θέλει να καταπιώ τη γλώσσα μου και να μην μιλάω, μου βάζει θηλιά στο λαιμό.

Μάλλον, τότε, πρέπει να φωνάξω κι εγώ και όλοι μας με στεντόρεια φωνή αυτό που λέει η Αποκάλυψη: Έλα, Κύριε Ιησού, έλα γρήγορα. Δεν πάει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου