Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Παγκόσμια μάστιγα οι διωγμοί κατά των Χριστιανών: Μεγάλη αύξηση το 2019


Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο που δείχνουν πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν κλιμακωτή αύξηση των διώξεων φέτος, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού Open Doors.

Η εν λόγω οργάνωση παρέχει υποστήριξη στους χριστιανούς που διώκονται για την πίστη τους σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση προβλέπει αύξηση κατά 14% του αριθμού των διωκόμενων χριστιανών παγκοσμίως το 2019. Σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση, «1 στους 9 χριστιανούς αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα δίωξης παγκοσμίως».
Έντεκα Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε μέρα για λόγους που σχετίζονται με την πίστη και 4.136 σκοτώθηκαν συνολικά το 2018.

Η πιο επικίνδυνη χώρα του να είναι κανείς χριστιανός είναι η Βόρεια Κορέα, όπου οι Χριστιανοί στοχοποιούνται επειδή θεωρούνται επικίνδυνοι για το κομμουνιστικό καθεστώς.

Όλες -πλην δύο- από τις 15 πιο επικίνδυνες χώρες για τους χριστιανούς είναι πλειοψηφικά μουσουλμανικές. Το Πακιστάν, το οποίο κατατάσσεται ως το πέμπτο πιο επικίνδυνο, βρέθηκε στο προσκήνιο τον περασμένο Οκτώβριο όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τη θανατική καταδίκη της Asia Bibi, μιας χριστιανής μητέρας η οποία είχε αρχικά καταδικαστεί με τους νόμους περί βλασφημίας το 2010.

Τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία ταξινομήθηκαν ως επικίνδυνες χώρες για να είναι κανείς χριστιανός, αλλά για πρώτη φορά η Ινδία εισήλθε στην πρώτη δεκάδα

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εχθρική χώρα απέναντι στους χριστιανούς απ ‘ό, τι η Συρία, που ήρθε στο νούμερο 11 ή το Ιράκ στη 13η θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Από τότε που το σημερινό κυβερνών κόμμα (BJP, ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα) ανέλαβε την εξουσία το 2014, οι επιθέσεις αυξήθηκαν και οι ινδουιστές ριζοσπάστες πιστεύουν ότι μπορούν να επιτίθενται στους χριστιανούς χωρίς συνέπειες. Ο Ινδός πρέπει να είναι ινδουιστής, έτσι κάθε άλλη πίστη – συμπεριλαμβανομένου του χριστιανισμού – θεωρείται μη ινδική «.

Στην Κίνα, οι Χριστιανοί «παρακολουθούνται μέσω CCTV και κατασκόπων» και η λατρεία είναι δύσκολη.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τα δύο πολυπληθέστερα έθνη του κόσμου, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, είναι τόσο εχθρικά προς τον Χριστιανισμό.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη (Δυτική Όχθη και Γάζα) έρχονται στην 49η θέση στον κατάλογο της έκθεσης. Οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διώξεις από τους μουσουλμάνους ομολόγους τους και οι χειρότερες διώξεις προορίζονται για όσους μεταστρέφονται στον Χριστιανισμό από το Ισλάμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου