Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Κίνδυνοι που επιφέρουν τα στενά ρούχα


Το στενό ρούχο μπορεί να αναδεικνύει το σώμα μιας γυναίκας και να της χαρίζει μια ελκυστική όψη, όμως κρύβει και μια επιβλαβή μεριά. Πιθανόν να μην το γνωρίζατε, αλλά όσοι επιλέγουν να φορούν συχνά, πολύ στενά ρούχα, αντιμετωπίζουν και τις παρακάτω ανάλογες αρνητικές συνέπειες. 

Έλλειψη κυκλοφορίας 

Όταν τα ρούχα είναι πολύ σφιχτά, δεν επιτρέπουν την κανονική κυκλοφορία του αίματος. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο εάν τα σφιχτά ρούχα βρίσκονται στην κοιλιακή περιοχή. Η αίσθηση των «καρφιών», η αίσθηση κόπωσης και το οίδημα στα άκρα είναι συχνά. 

Κιρσοί 

Αν διατηρείτε τη συνήθεια να φοράτε σφιχτά ενδύματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φλέβες «πιέζονται» ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τη δουλειά τους. Αυτό προκαλεί τους κιρσούς. 

Κακή πέψη 

Εάν φοράτε πολύ σφιχτά ρούχα, ίσως αισθάνεστε άβολα μετά το φαγητό.
θα πρέπει να μην τρώτε παραπάνω από όσο πρέπει και να επιλέξετε χαλαρότερα ρούχα έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η πέψη σας. Θυμηθείτε ότι όταν τρώτε, το στομάχι διαστέλλεται και χρειάζεται περισσότερο χώρο. Αν δεν τον έχει μπορεί να σας προκαλέσει όξινη δυσπεψία, παλινδρόμηση ή ναυτία. 

Δυσκολία αναπνοής 

Αν τα ρούχα είναι πολύ σφιχτά, επηρεάζονται σημαντικά ο θώρακας, οι πνεύμονες και το διάφραγμα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι σε θέση να επεκταθούν. Όταν το αναπνευστικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα δεν μπορεί να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα και τα κύτταρα γερνούν πρόωρα. Εξαιτίας αυτού, δεν πρέπει να φοράτε σφιχτά σουτιέν, μπλούζες ή πουκάμισα που πιέζουν τον κορμό. 

Κυτταρίτιδα 

Η συσσώρευση λίπους στους κύριους ιστούς των γλουτών και των ποδιών είναι αυτό που σχηματίζει κυτταρίτιδα. Όταν το δέρμα δεν έχει χώρο να μετακινηθεί για να είναι άνετο, δεν μπορεί να εξαλείψει τις τοξίνες. 

Μυϊκός πόνος 

Τα ρούχα μπορούν να περιορίσουν την ελευθερία στις κινήσεις και μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ένταση ή αίσθηση βαρύτητας σε διάφορα μέρη του σώματός μας. 

Δυσκοιλιότητα 

Όταν το παντελόνι είναι πολύ σφιχτό, τα έντερα δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν για να εκτελέσουν σωστά τη λειτουργία τους. Αυτό προκαλεί αέρια ή δυσκοιλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου