Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν η σεξουαλική επαφή είναι ανύπαρκτη στο γάμο




Αγαπώ τον σύντροφό μου αλλά δεν θέλω να έχω σεξουαλικές επαφές μαζί του, να μείνω ή να φύγω;

«Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που ήθελα να κάνω σεξ με τον σύζυγό μου…, τον αγαπώ αλλά…»

Πολλά ζευγάρια μετά από μία μακρόχρονη σχέση ή γάμο, βάζουν το σεξ σε δεύτερη μοίρα.


Κυρίως αυτό γίνεται από την πλευρά της γυναίκας, όπου κάποιες φορές μετά από την συνεχή πίεση του συζύγου για σεξ και τους πιθανούς καυγάδες ή ακόμη και από την φαινομενική αδιαφορία του, αναρωτιέται μήπως είναι η ώρα να δοθεί τέρμα σε αυτή τη σχέση: «Να μείνω ή να φύγω;»

Όσες είστε σε σχέση, ίσως έχετε ήδη σκεφτεί πως μάλλον δεν ταιριάζετε σεξουαλικά, πως ήρθατε πολύ κοντά και γίνατε αδελφάκια, πως το σεξ χάνει το ενδιαφέρον του στο πέρασμα του χρόνου... άλλες μπορεί ήδη να χωρίσατε και να πήγατε παρακάτω, λύνοντας το πρόβλημα ή συναντώντας το ξανά στην …πορεία της σχέσης!

Όσες είστε σε γάμο ίσως γελάσετε πικρόχολα: «Μα τι λέει τώρα; Θα διαλύσω την οικογένειά μου επειδή δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του; Δεν τρελάθηκα!» Και ναι, δεν τρελαθήκατε, σίγουρα, ούτε και είναι αυτό που συστήνουμε γενικότερα! Έχετε σκεφτεί όμως πού και πώς θα καταλήξει αυτός ο γάμος αν δεν βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα; Εκείνος τι θα κάνει; Πόσο θα σας παρακαλάει;

Πώς έφτασα ως εδώ;


Το άγχος, η έλλειψη χρόνου, η καθημερνή κόπωση, η φροντίδα των παιδιών, η ποιότητα της σχέσης, η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι κάποιες από τις αιτίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την σεξουαλική σας επιθυμία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να παραιτηθείτε από τη σεξουαλική ζωή για πάντα.

Και τι να κάνω;

Πρώτα από όλα, μην κρατάτε ως μυστικό την έλλειψη ερωτικής διάθεσης. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε, ώστε και εκείνος να γνωρίζει τι σας συμβαίνει, ώστε να μην βάζει στο μυαλά του ιδέες πως δεν τον θέλετε. Δείτε τι έχει αλλάξει στη σχέση σας και τι θα μπορούσατε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρόνο. Ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό που όμως δεν βρίσκεται από μόνος του, εμείς τον δημιουργούμε!

Τέλος, η βοήθεια ειδικού σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις. Χρειάζεται να εξερευνήσετε μαζί του τι σας συμβαίνει, όπως την ύπαρξη λανθασμένων στάσεων και αντιλήψεων γύρω από την σεξουαλικότητα, την πιθανότητα ύπαρξης μιας καταθλιπτικής ή άλλης ψυχικής διαταραχής κλπ. 
Σημείωση Bloger:
  • Το θέμα αυτό από χριστιανική άποψη έχει και κάποιες άλλες παραμέτρους:
  • Ο απόστολος Παύλος συνιστά στους συζύγους να μην στερούν ο ένας τον άλλο στα θέματα αυτά.
  • Σαφώς λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά η κοινή συμφωνία και η υγεία.
  • Η αγάπη εφόσον πράγματι υπάρχει κάνει μετά χαράς θυσίες και στο θέμα αυτό και δέχεται το ένα μέλος τη σεξουαλική σχέση από αγάπη για το άλλο. 
  • Σε μια σχέση πραγματικής αγάπης το κάθε μέλος της συζυγίας σκέπτεται πάντα, και πράττει έτσι που να μη γίνει αιτία αμαρτίας του άλλου μέλους.
  • Τελικά η αγαπητική σχέση θα βρει τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου