Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

10 εύκολα αγριολούλουδα για τον κήπο σας

Ο κήπος μας για να γεμίσει χρώμα χρειάζεται και το αγριολούλουδό του. Παρακάτω θα δείτε πανέμορφα άγρια λουλούδια να μαγεύουν με το χρώμα τους και την ιδιαιτερότητά τους. 



ΑΣΤΗΡ 

Αστήρ, το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη "αστέρι". Είναι τα ιδανικά λουλούδια για το σπίτι και τον κήπο σας. Ανθίζουν προς το τέλος του καλοκαιριού γιατί προτιμούν τη δροσιά και την υγρασία. Τα φύλλα είναι αρωματικά όταν θρυμματίζονται ή κόβονται για ανθοδέσμες. 


ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Τα ανοιχτά λουλούδια (Gaillardia arisata) είναι μακρόχρονα και μακρόβια φυτά για τον ηλιόλουστο κήπο. Τα χρώματα του άνθους είναι βουργουνδία, κίτρινο και κόκκινο. 


ΜΠΛΕ ΛΙΝΑΡΙ 

Οι λεπτόκοκκοι, ευαίσθητοι μίσχοι του μπλε λιναριού (Linum perenne lewisii) θα κυματίζουν ευχάριστα στο αεράκι από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού, στον ήλιο ή την ελαφριά σκιά. Τα μη επεμβατικά φυτά έχουν μια ευγενική συνήθεια ανάπτυξης, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα φυτέψετε με άλλα λουλούδια για να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση. Το μπλε λινάρι είναι πολύ ανθεκτικό ακόμη και τον χειμώνα. 


ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ 

Πολυετές φυτό, ιδανικό και για γλάστρα. Κατάλληλο για πλήρη έκθεση στον ήλιο και ημισκιά. Πασπαλίστε τους σπόρους κατευθείαν στην επιφάνεια του εδάφους το φθινόπωρο για τη θεραπεία της βλάστησης. 


ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΑ 

Η περικοκλάδα είναι ένα όμορφο αναρριχητικό αγριολούλουδο που καλλιεργείται συχνά ως καλλωπιστικό και είναι κατάλληλο για κήπους. Η περικοκλάδα είναι πολυετές φυτό με άνθη λευκά σε σχήμα χωνιού. 


ΚΡΙΝΟΣ 

Τo Κρίνo είναι μία μεγάλη κατηγορία ιδιαίτερα όμορφων αγριολούλουδων με παγκόσμια εξάπλωση. Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε είδη κρίνων, τα περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα. 


ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ 

Τα ζωηρά άνθη του μεξικανικού καπέλου χαρακτηρίζονται από διακριτικούς κώνους που περιβάλλονται από κόκκινα πέταλα. Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. 


ΡΟΥΝΤΜΠΕΚΙΑ 

Αν βιάζεστε να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό, ώριμο κήπο λουλουδιών, συμπεριλάβετε μερικά πακέτα της μαργαρίτας Gloriosa. Τα μαύρα μάτια των φυτών Susan είναι βραχύβια, αλλά αρκετά για να παρουσιαστούν κάθε καλοκαίρι. Κόψτε τα φυτά για το βάζο ή σταματήστε την ανεπιθύμητη αυτό-σπορά. 


ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ 

H παπαρούνα είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, ποώδες φυτό η οποία ανήκει στην τάξη των Μηκωνωδών και στην οικογένεια Μηκωνοειδών. Οι παπαρούνες βρίσκονται στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές της Γης, επίσης κατάλληλες για να στολίσουν τον κήπο σας. 


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 

Μαργαρίτα είναι κοινή ονομασία πολλών άγριων ή καλλιεργούμενων φυτών που ανήκουν στην οικογένεια των Συνθέτων και έχουν άνθη κατά κεφάλια, με εμφανή ακτινοειδή στεφάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου